Uncut ute med sitt augustinummer – Onsdag 14 juli 2021

Det är i september 30 år sedan Nirvanas Nevermind gavs ut. Huvudartikel i nya Uncut är kring gruppen. Med intervjuer med Dave Grohl och Krist Novoselic förstås men också med producenten Butch Vig m fl. Tretton sidor där de fyra sista är om deras Europa-turné 1991. Dock bara om Englands-delen.

Sparks är aktuella med två långfilmer. En spelfilm på Ron och Russell Maels manus regisrad av Leon Carax och dokumentärfilmen The Sparks Brothers.

Sly & The Family Stone var kring 1970 ett av de hetaste banden i USA. Det är nu femtio år sedan deras mest känd album There´s A Riot Goin´On kom ut. Därefter blev det en snabbt nedgående spiral för ledaren Sly Stone. Här artikel på sex sidor med intervjuer med några av gruppens medlemmar vid tiden.

Angélique Kidjo är en de främsta afrikanska artisterna någonsin. Här får hon artikeln i serien Album By Album med skivor från 1991 fram till den senaste Mother Nature från i år.

Rodney Crowell är aktuell med ett nytt album. Här intervjuas han över två sidor plus bildsida.

En ny exklusiv fotobok med bilder på Paul McCartney från 1964 fram till tidiga åren med Wings finns ute. Vi får på fem sidor några av dessa ur Harry Bensons bok.

Amy Winehouse-albumet Back To Black från 2006 dissekeras över tre sidor i serien The Making Of …

Grateful Dead var inne i ett fint stim för femtio år sedan. Intervjuer med b.la. Bob Weir och Bill Kreutzmann kring den tiden och särskilt om livealbumet Skulls & Roses som nu ges ut i en Expanded Edition den 25 juli. Även intressant intervju med deras chefsarkivarie. Gruppen gjorde runt 2 300 konserter genom åren och cirka 75 procent av dessa finns inspelade. Sex sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *