Dusty Hill i ZZ Top död + Uncuts septembernummer nu ute i Sverige – Onsdag 28 juli 2021

ZZ Tops basist Dusty Hill har avlidit. Det meddelar bandet i ett inlägg på facebook.

We are saddened by the news today that our Compadre, Dusty Hill, has passed away in his sleep at home in Houston, TX. We, along with legions of ZZ Top fans around the world, will miss your steadfast presence, your good nature and enduring commitment to providing that monumental bottom to the ‘Top’. We will forever be connected to that “Blues Shuffle in C.”
You will be missed greatly, amigo.
Frank & Billy

Dusty Hill (född Joseph Michael Hill) var en av medgrundarna till ZZ Top. Han föddes 19 maj 1941, blev 72 år gammal och har varit basist och andresångare i bandet sedan starten 1969. De var alltså inne på sitt 52a år med samma sättning (rekord inom rockmusiken) men har inte släppt något album sedan den Rick Rubin-producerade La Futura från 2012. De turnerade dock flitigt och började en ny USA-turné så sent som för någon vecka sedan. Dusty fick dock i gångna helgen ha en ersättare då han rapporterades ha höftproblem .

Vi kan läsa en lång artikel om ZZ Top i senaste numret av svenska Rock´n Roll Magazine. Själv såg jag så sent som häromdagen den fina 90 minuter långa dokumentären That Little Ol´ Band From Texas. Gjord till deras 50-årsjubileum 2019. Gruppen valdes in i Rock and Roll Hall Of Fame 2004. De spelade i Göteborg vid fyra tillfällen. I Scandinavium 1983, 1986, 1994 och 2010 och de sista Sverigespelningarna var 2019 då de spelade i Botaniska Trädgårn i Uppsala 6 juni och på Sweden Rock 7 juni.

The Beatles är alltid aktuella. Första artikeln i de fjorton sidorna i nya Uncut om gruppen är skriven av Richard Williams och rör våren 1966.

Nu i höst blir det mycket intresse kring The Beatles när Peter Jacksons länge emotsedda film Get Back kommer att visas. I Sverige via Disney + med premiär helgen 25-27 november. Här är de tre sidor om detta.

Lindsey Buckingham läser vi inte allt för ofta om i några längre artiklar. Här får vi sex sidor med ny intervju apropå att han har nytt album ute den 17 september.

Curtis Mayfield är en de stora i soulmusikens historia, Här får vi sex sidor med koncentration på åren 1970-1972. Paul Weller skriver över en halv sida om sitt möte med Curtis.

Steve Gunn är en amerikansk gitarrist som jag sett göra fina konserter på Pustervik vid två tillfällen. Här får han fyra sidor kring sitt nya album Other You.

The Lovin´Spoonfuls hit Summer In The City var en av mina stora favoriter den där sommaren 1966. Nu får vi läsa om tillkomsten av den. Intervjuer med gruppens John Sebastian och Steve Boone samt producenten Erik Jacobsen.

Leon Bridges är en R&B-sångare och låtskrivare från Texas som nu är framme vid sitt tredje album. Nyligen Grammy-vinnare. Här intervjuas och presenteras han över hela fem sidor.

Isländska Sugarcubes med Björk var lite av en sensation när de kom fram i slutet av 80-talet. Här får vi repris av en artikel först publicerad i Melody Maker i oktober 1987.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *