Hound Dog Taylor och mycket annat i Cerys Blues Show på BBC Radio 2 ikväll – Måndag 9 augusti 2021

Hound Dog Taylor (1915-1975) var en stark och intensiv bluesgitarrist och sångare. Han föddes i Natchez, Mississippi och började spela gitarr först som 20-åring. Han flyttade 1942 till Chicago och blev musiker på heltid 1957. Hans kompband hette The HouseRockers och bestod av andregitarristen Brewer Phillips och trumslagaren Ted Harvey. Här text på baksidan av debutalbumet.

De upptäcktes av Bruce Iglauer som med dem som första band grundade skivbolaget Alligator Records. Han producerade debutalbumet  Hound Dog Taylor and the HouseRockers från 1971. Det följdes 1973 av albumet Natural Boogie. Efter Taylors bortgång i cancer 1975 gavs albumet Beware of the Dog ut 1976. Hound Dog Taylor valdes in i Blues Hall of Fame 1984.

I Cerys Matthews Blues Show ägnades de första tjugo minuterna åt Hound Dog, bl. a en kort intervju med Boston-trion GA-20 som inspirerats av Hound Dog och det spelades en låt ur deras kommande album Try It…You Might Like It!. Lyssna på det timslånga programmet via länken nedan.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/live:bbc_radio_two

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *