Keyboardisten och sångaren Mike Finnigan avliden igår – Torsdag 12 augusti 2021

Mikes första soloalbum från 1976. Insp. i Muscle Shoals och Jerry Wexler producerade

Mike Finnigan, den amerikanske blues-keyboardisten och sångaren avled igår den 11 augusti. Han föddes 26 april 1945 i Troy, Ohio och blev alltså 76 år. Han har varit baserad i San Francisco-området sedan sent 60-tal och med sitt specialinstrument Hammond B3 fick han spela på turnéer och skivor med många artister. Mest känt kanske ihop med Bonnie Raitt och även i Taj Mahals Phantom Blues Band med vilka han vann två Blues Music Awards. Han har även senare decennier ingått i det Phantom Blues Band som spelat utan Taj Mahal. Med ett album utgivet så sent som ifjol. Se bild nedan.

Själv såg jag Mike en enda gång live. Med Bonnie Raitt i Köpenhamn på Amager Bio 21 juli 2013. De kom då även till Sverige för en enda spelning på Cirkus i Stockholm 16 juli. Mike fick även sjunga en låt som här i ett underbart liveklipp från september 2012.

Album utgivet 2020
Bass, Vocals – Larry Fulcher
Drums – Tony Braunagel
Guitar, Vocals – Johnny Lee Schell
Keyboards, Vocals – Mike Finnigan
Saxophone – Joe Sublett
Trumpet – Les Lovitt

Vad sägs om den här listan av övriga musiker Mike Finnigan spelat med på skiva eller live;

Jimi Hendrix (spelar Hammond på två låtar på Electric Ladyland-albumet), Joe Cocker, Etta James, Sam Moore, Crosby, Stills and Nash, Dave Mason, Buddy Guy, The Manhattan Transfer, Michael McDonald, Maria Muldaur, Peter Frampton, Cher, Ringo Starr, Leonard Cohen, Tower Of Power, Rod Stewart, David Coverdale, Tracy Chapman, John Hiatt, Dan Fogelberg, Eric Burdon, Jerry Hahn, Big Brother & the Holding Company och Los Lonely Boys.

Mikes andra soloalbum från 1978

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *