Carl Verheyen, Alphonso Johnson och Chad Wackerman på klubbspelning i Kungsbacka igår – Onsdag 13 oktober 2021

Carl Verheyen är gitarrvirtuosen och sångaren från Los Angeles som nu kom till Restaurang Ester i Kungsbacka för tredje gången. Carl Verheyen Band var trio liksom även 2016 och 2018 men nu med ny sättning. Inte vilka lirare som helst. Världsklass på Verheyen förstås men också på de andra meriterade Kalifornien-musikerna Alphonso Johnson på bas och Chad Wackerman på trummor.

En skön blandning av rock, pop och förstås jazzrock. Alphonso Johnson är mest känd för sin tid i Weather Report under 70-talets första hälft och vi fick höra den gruppens Black Market. Han är nu 70 år fyllda och har varit aktiv genom alla år i diverse bandkonstellationer men också under många år som lärare med bas-clinics över hela världen. Det var också ett enormt tight trumspel från den tio år yngre Chad Wackerman, som jag tidigare har upplevt med Frank Zappa på Scandinavium (han spelade i Zappas band 1981-1988) och senast med Allan Holdsworth på Nefertiti 2007.

Det var en härlig kväll inför kanske 100 personer. En verkligt stark konsert som pågick under 1 timma 40 minuter och det var smått ofattbart att vi fick uppleva en sådan konstellation på en liten klubb i Kungsbacka en tisdagskväll.

Såväl Carl som Chad hade nya album ute. Bland låttitlar under kvällen fanns flera från Carls album Sundial som Clawhammer Man, Michelle´´ s Song. Andra låtar skrivna av Carl var Stealing Gasoline och Highland Shuffle. m. fl.

Chad Wackerman

Som förband fick vi en halvtimmas sologitarrmusik med turnéledaren Jeff Aug. Han kom från Washington men var uppvuxen i Maryland och bodde numera sedan tjugo år i Tyskland. Han hade bra variation på sina instrumentallåtar på en akustisk gitarr med starka stålsträngar. Lite av Leo Kottke eller Stefan Grossman i stil.

Jeff Aug

Jag fick lite kort snack med dem alla tre efter giget. Tack till Claes-Håkan Abrahamsson för foton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *