Thorbjörn Risager & the Black Tornado i form på Valand – Lördag 30 oktober- 2021

Danske Thorbjörn Risager och hans band The Black Tornado som utgjorde sammantaget sju man kom till Valand i Göteborg lördagen 30 oktober. En verkligt stark sångare och ett tight band bäddade för en bra konsert. Det var en rockig blues vi fick. Mycket genom den sedan februari 2019 nye gitarristen Joachim Svensmark som kunde påminna mig om Duane Allman. Vi fick många fina slide-solon från honom.

Pianist och organist Emil Balsgaard är en viktig kugge i The Black Tornados sound och imponerade rakt igenom. Liksom bas och trummor från Søren Bøjgaard resp. Martin Seidelin.

Det är att märka att alla låtar är egna kompositioner av Thorbjörn. Inte så vanligt när det går mot blueshållet att en akt skriver såpass mycket eget att man inte gör covers. Nyligen utgiven är en dubbel-LP som summerar bandets första tjugo år. Vi fick två set om 55 resp. 60 minuter. Ca. 200 personer i publiken skapade bra tryck

Trumpetaren Peter Kehl spelade fint ihop med saxofonist Kasper Wagner. Kehl hade också ett kul introsnack i början av konserten där han kommenterade hur mycket alla danskar älskar Göteborg då det var på Ullevi Ole Olsen tog guld i Speedway 1979 och Danmark vann EM i Fotboll på samma arena 1992,

Peter Kehl


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *