Courtney Marie Andrews och Native Harrow på Pusterviks stora scen – Onsdag 17 november 2021

Amerikanska singer/songwritern Courtney Marie Andrews kom tillbaka till Pustervik onsdagen 17 november. Jag har sett henne på samma scen två gånger tidigare ; 2017 och 2019. (Se länkar till de texterna längst ned i detta inlägg). Missade dock hennes sena kvälls/nattspelning under Stay Out West i augusti 2018.

Hon var solo ikväll med sin gitarr och ett piano. Med ett nytt album sedan senast, Old Flowers från 2020 ur vilket vi fick ett knippe låtar. Hon öppnade med en helt ny låt följd av fantastiska Rookie Dreaming från genombrottsalbumet Honest Life från 2016. Hon är rysligt skicklig i sitt gitarrspel och rösten är så klar och stark att man bara faller pladask för henne direkt.

Courtney Marie har trots att hon bara är 31 år (född 7 november 1990) redan sju album ute. Hennes signum förutom den klockrena rösten är bra berättande texter och ett fint akustiskt gitarrspel. Klar jämförelse kan göras med Joni Mitchell, men hon har också ett tryck i rösten som kan liknas med Linda Ronstadt eller Patsy Cline. Dock är hon helt egen i sina texter. Senaste albumet Old Flowers är textmässigt präglat av en separation efter ett nästan decennielångt förhållande.

Sedan snart två år är den i Phoenix, Arizona uppväxta Courtney nu bosatt i Nashville. Men senaste albumet är inspelat i Los Angeles med Andrew Sarlo som producent.

Bland många toppar ikväll It Must Be Someone Else´s Fault, Irene, Sea Town och Break The Spell. Det blev till hela 48 minuter innan hon satte sig vid pianot för fyra låtar. Guilty, Carnival Dream, Old Flowers och Ships In The Night. Alla magiskt bra.

De två extranumren fick vi i publiken önska. Hon lyssnade på diverse förslag och tog två från Honest Life-albumet. Titellåten och How Quickly Your Heart Mends. Dessa var nog det allra bästa för min del i en annars rakt igenom stark konsert.

Låtlista som jag uppfattade det hela (ej helt komplett)

 1. ny låt
 2. Rookie Dreaming
 3. James Dean
 4. It Must Be Someone Else’s Fault
 5. Burlap String
 6. Break the Spell
 7. Near You
 8. If I Told
 9. Table for One
 10. Sea Town
 11. Irene
 12. May Your Kindness Remain
 13. Guilty(Piano)
 14. Carnival Dream(Piano)
 15. Old Flowers(Piano)
 16. Ships in the Night (piano)
 17. ———————————-
 18. Honest Life
 19. How Quickly Your Heart Mends

Förband var amerikanska duon Native Harrow. Folkmusikstil med sångerskan/gitarristen Devin Tuel och basisten/gitarristen Stephen Harms från Woodstock, Pennsylvania. De har med nya Closeness gett ut fyra album med eget material. Det mesta moll-artat och kanske lite för likartade låtar, men man frapperades av Devins röst. Lite av samma enorma klang som Karen Carpenter. James basspel var också lite extra.

Här är min text från 2017

Courtney Marie Andrews imponerande singer/songwriter på Pustervik – Lördag 18 mars 2017

Här är den från 2019

Courtney Marie Andrews imponerande i solokonsert på Pustervik – Måndag 9 september 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *