Pernilla Andersson med tight band på Stora Teatern – Fredag 17 december 2021

Pernilla Andersson kom till Stora Teatern fredagen 17 december med sitt band bestående av Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor). Blandat material från hennes album med tyngdpunkt på de två senaste. Flest från årets album Samma dag som Elvis. Lite udda covers i form av Cornelis-låten Jultomten är faktiskt död och gamla dängan Sjömansjul på Hawaii. Se låtlista i slutet av inlägget.

Förutom att Pernilla har en bra röst är hon särskilt bra pianist, men även duktig gitarrist. Hon har skrivit flertalet låtar själv och är i mitt tycke en av landets bästa vad gäller mellanprator. Många skojiga men också flera med stort allvar när de handlade om hennes pappa och dennes brokiga liv och senare demens. Cirka 350 personer på plats var nog nöjda efter en konsert som med extranummer klockade in på 1 timma 50 minuter,

Låtlista

När juldagsmorgon glimrar

Oglimrande juldagsmorgon

Här kommer snön

Vintern blev för lång

Det fryser på Norrmälarstrand igen

Weatherman

En gång ägde jag mitt liv

Landalagången 11

Jultomten är faktiskt död

Samma dag som Elvis

Ystad badflicka 1957

Koltrast vid Haväng

Desperados

Låt det gå (långfinger upp)

Sjömansjul på Hawaii

Johnny Cash och Nina P

Säga nånting bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *