Dusty Springfield i Billboard – Tisdag 28 december 2021

Dusty Springfield föddes som Mary O´Brien den 16 april 1939 i West Hampstead, London och avled en månad innan hon skulle ha fyllt 60 år. Den 2 mars 1999 närmare bestämt. Dödsorsak var bröstcancer.

Hon var den absolut främsta popsångerska England fått fram. De flesta av hennes låtar finns med i den cd-box om 4 sidor som ses bilden ovan. Hon behärskade många stilar och även om det var 60-talet som var hennes stora decennium så gjorde hon skivor ända fram till 1995.

Billboard hade följande artikel efter hennes död.

Dusty fick märkligt nog bara en enda hit i Sverige på 60-talet. Son Of A Preacher Man kom in på Tio i topp i februari 1968 där den blev sexa som bäst under de sju veckor den fanns med. Innan dess hade hon haft tio kanonlåtar på Englands- och USA-listorna. Dessa kom dock aldrig igenom nålsögat Trettio i test här hemma.

Således kom hon därför – utan hitsinglar i ryggen – inte ofta till Sverige för konserter heller. Kan bara hitta ett tillfälle för Göteborgs del. Det var när hon var på Lisebergs stjärnscen och även deras Pop-in klubb samma kväll den 1 september 1966. Troligen var hon även i Stockholm i den vevan om inte annat för någon tv-inspelning.

Här är låtarna på min fina samlingsbox.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *