Alex Cameron gjorde succé på Pustervik – Söndag 3 april 2022

Alex Cameron från Australien för tredje gången på Pusterviks stora scen denna söndagskväll 3 april. Missade honom 2018 och 2019. Nu kom han med tre musiker med sin gamle barndomsvän Roy Molloy på saxofon. Det var ett skönt tryck från förinspelade syntar och bas som fyllde ut soundet från musikerna.

Alex har precis gett ut sitt fjärde album. Det heter Oxy Music och det märkte man på den här konserten att Roxy Music varit en stor influens för honom. Liksom helt klart David Bowie. Vi fick faktiskt bara tre låtar från nya albumet; Sara Jo, K-Hole och Prescription Refill. Korta och effektiva poplåtar där han var särskilt inspirerad på den sistnämnda.

Publiken på den nära på fullbelagda rockkubben var oerhört entusiastisk redan från början när det drogs igång med Happy Ending från Alex debutalbum från 2014. Störst jubel var det nog när låten Marlon Brando kom. Denna och Runnin´ ´Outta Luck från han andra album Forced Witness från 2017 var bland höjdarna. Liksom från samma album fick vi Candy Mae, Country Figs och extranumret Politics Of Love, Samt sköna låten Stranger´s ´ Kiss som på skiva är en duett med Angel Olsen. Här fick engelskan Rosie Alena ta hennes roll. Rosies egna show på 40 minuter med två musiker var dock inte alls något att hurra för. Enformigt med dåliga låtar tyvärr,

Rosie Alena var förband

Från Alex Camerons näst senaste album Miami Memory från 2019 fick vi titellåten plus Far From Born Again. Det blev sammantaget en härlig kväll även om speltiden på ganska precis en timma kändes lite kort. Men många låtar blev det ju. Alla bra och Alex var i fin form. Han blev en ny favorit för mig. Några liveklipp att kolla finns på mina konton på Facebook och Instagram

Låtlista

1. Happy Ending

2. Country Figs

3. Far From Born Again

4. Candy Ma

5. Miami Memory

6. Sara Jo

7. Prescription Refill

8. K Hole

9. Stranger’s Kiss (med Rosie Alena)

10. Runnin’ Outta Luck

11. Marlon Brando

12. Politics of Love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *