Cordovas kom till Kungsbacka – Tisdag 12 april 2022

Cordovas är ute på en lång Sverige-turné och tisdagen 12 april kom de att spela för sittande publik i Kungsbacka Teater. Vi var kanske dryga 100 personer som njöt i fulla drag. Förstås en lugnare historia än i lördags på rockklubb inför dryga 400.

Deras sköna stämsång kom fram perfekt med det här fina ljudet i lokalen. Som i bästa låten ur senaste albumet High Feeling. Skönt sound med två akustiska gitarrer. Lucca Soria t.v på bilderna är den som gör mest solon och han är otroligt skicklig. Liksom Toby Weaver på andra flanken. Joe Firstman är basist och huvudsångare. Två trummisar ger bra tryck.

Blev till ca 100 min med många låtar som skilde från i Göteborg. Här fick vi flera nummer åt bluegrass-hållet som t.ex gamla Fox On The Run. Detta blandades med låtar som ligger nära stilen från The Allman Brothers Band och Grateful Dead dock med akustiska gitarrer om än elförstärkta. Detta Nashville-baserade band behärskar många stilar av rootsy musik. På slutet bl.a en fin cover av Leon Russells Stranger in a Strange Land med keyboardisten Sevans Henderson på sång.

Toby sjöng och spelade munspel i två bluesnummer; Parchman Farm och Standing at the Crossroads. Allra sist två låtar solo på piano och sång med Joe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *