Folk & Rackare imponerande vitala i Stenhammarsalen – Fredag 29 april 2022

Folk & Rackare är åter igång. Nu kom de till Göteborg fredagen 29 april. Helt fullsatt salong och en härlig blandning åldersmässigt i publiken. Förstås med viss övervikt på alla vi som var med när gruppen var igång som bäst för nu mer än fyrtio år sedan. De var aktiva åren 1976-1985 men redan innan dess hade Carin Kjellman och Ulf Gruvberg gett ut två album.

LP från 1976

När sedan de norska musikerna Trond Villa (fiol, hardangerfela) och Jörn Jensen (gitarr, dulcimer, cittern, krumhorn) från gruppen Folque kom med bildades under 1976 den kvartett som sedan med sina skivor och konserter blev ett stilbildande folkmusikband.

De hade sedan en kort återförening 1996 i samband med utgivningen av ett samlingsalbum. Men den verkliga comebacken kom när Emma Härdelin från Garmarna 2017 lockade fram dem att spela på ett evenemang. Men det är först i år de gör en längre turné.

Det var en perfekt akustik i lokalen och vi fick nog under de två seten ungefär alla de låtar vi ville ha. Hur verkligt bra det lät kan du få en uppfattning om via några filmer i mna facebook- eller instagramkonto.

Bland låtar fanns i denna ordning

Näktergalen

Halling efter Martin Martinsson

Lussi lilla

Liten Kersti stalldräng

Harpans kraft

De två systrarna

Haugebonden

Bältet

Flickan går på golvet

Vänner och fränder

Herr Peders sjöresa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *