Bob Neuwirth död – Onsdag 18 maj 2022

Den ameirkanske singer/somgwritern, skivproducenten coh konstnären Bob Neuwirth avled 18 maj i Santa Monica, Kalifornien av hjärtsvikt i en ålder av 82 år. Han föddes 20 juni 1939 i Akron,Ohio och kom att bli en del av folkmusik-scenen i Cambridge och New York på 1960-talet där han blev känd för sitt samarbete med Bob Dylan. Mer som vän och roadmanager än som artist dock.

Vi ser Neurwirth i dokumentärfilmen Don´t Look Back gjord på Dylans Englandsturne´ 1965. Han var också med Dylan i Sverige 1966. Han är även med i Renaldo & Clara-långfilmen och var den som satte ihop kompbandet för Rolling Thunder Revue-turnéerna 1975.

Bob gjorde inga egna skivor på 60-talet men var med att skriva låten Mercedes Benz till Janis Joplin och var också den som sammanförde Kris Kristofferson och Janis.

Självbetitlat album från 1974

Han ger ut sitt förtsa album för Asylum 1974 men det kom sedan att dröja till 1988 för album nummer två. Varefter det blev tre album under 90-talet 99 Monkeys (1990), Last Day On Earth (med John Cale, 1994) och Look Up (1996).

Jag fick faktiskt se honom live när han kom till Down On the Farm-festivalen utanför Halden 2008. Fick ett kortare snack med honom och han signerade mina cd-skivor. På den till Look Up skojade han till det med att rita mustasch på sitt foto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *