Larkin Poe kom till Trädgårns uteservering – Onsdag 1 juni 2022

Larkin Poe kom till Trädgårdsföreningens lilla utescen denna soliga kväll 1 juni. Dessa Nashvillebaserade systrarna Rebecca och Megan Lovell – med rötterna i norra Georgia – är grymt samspelta. Extra bra blir det eftersom de nu sedan sex år haft med sig samma musiker i Brent “Tarka” Layman på bas och Kevin McGowan på trummor.

De är ett bra liveband där Megans lap steel-spel gör dem unika och förstås är det Rebeccas röst, charm och energi på scen som driver hela konserten. Hon spelade mer gitarr än vad jag minns från senast 2019 på Göteborg Blues Festival.

Vilka härliga ambassadörer för blues- och rootsmusiken de ändå är. Med sina versioner av Son House-klassikern Preachin´ Blues, den gamla John The Revelator och avslutande Robert Johnson-låten Come On On My Kitchen. Annars är det eget material.

Detta var första utomhuskonserten för dem på de fem veckor de spelat i Europa den här svängen. Det blev 90 minuter med dem. Härlig konsert med bra ljud men de fick ingen riktig hel kontakt fullt ut med publiken när scenlösningen var så tokig. För tyvärr var det svårt för alla (ca 1000 personer inne) utom 75 pers längst fram att se helheten. Dessa som förstås var kvar hela konserten framför oss andra stod på en upphöjning dessutom. Inte deras fel egentligen utan det stora problemet var att det var var en alldeles för låg scen.

Megan gick ut bland publiken för ett solo

Ryan McMullan från Belfast var supportakt. Stark röst och egna låtar.

Ryan McMullan

För några liveklipp från kvällen på Larkin Poe se mitt Instagram eller Facebook.

Låtlista

She´s A Self Made Man

Keep Diggin

Trouble In Mind

Bleach Blonde Bottle Blues

Preachin’ Blues

Holy Ghost Fire

Back Down South

Summertime Sunset

Might As Well Be Me

John The Revelator

Freedom

Mad As A Hatter

Black Echo

‘Blue Ridge Mountains

Wanted Woman – AC/DC

Come On In My Kitchen

Alltså ganska mycket likt den den spelade 2019. Men undrar om inte också nya singeln Fly Away var med ikväll. Inte säker dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *