Eagles i The Ultimate Music Guide + i mitt radioprogram Beat – Lördag 11 juni 2022

Eagles är förstås alltid intressant att läsa om. Här på 220 sidor den sedvanliga blandningen av nyskrivna recensioner av alla album samt orignalartiklar från NME och Meldoy Maker. Första artikeln handlar om deras start i Los Angeles i början av 70-talet.

Bland albumrecensioner finns denna över deras andra album Desperado.

De spelae in sina första två album i England med Glyn johns som producdent och turnerade även en del där, Här en artikel från London först publicerad i Melody Maker 3 mas 1973.

Framme vid december 1976 när de intervjuades i Melody Maker hade de precis gett ut albumet Hotel California

Eagles alla singelutgåvor listas över fyra sidor.

Alla soloalbum från Don Henley, Glenn Frey och Joe Walsh presenteras noggrant.

Över två sidor listas alal de icke.medlemmar som bidragit med låtar till Eagles skivor. John David Souther har flest med sina 11 låtar.

I veckans Beat som jag gör för Radio Nostagi spelar jag mig igenom de flesta av Eagles singlar på knappa femtio minuter. Sänds första gången i morgon söndag 10.00. Finns sedan att lyssna på i fyra veckor på deras hemsida. Det presenteras av stationschef Royne Nilsson på följande sätt;

THE EAGLES I BEAT MED LEIF WIVATT

Rockbandet The Eagles bildades 1971 i Los Angeles, Kalifornien sedan de lämnat Linda Ronstadts kompband av Glenn Frey, gitarr, Bernie Leadon, gitarr, Randy Meisner, bas och trummisen Don Henley. Countryrock, rock, soft rock och folkrock blev deras genrer.

Debutalbumet “Eagles” släpptes i juni 1972 och 1976 kom samlingsalbumet “Their Greatest Hits 1971-1975” som blev det mest säljande albumet någonsin i USA med över 29 miljoner sålda exemplar. Det har blivit ett 15 tal album under åren med olika besättningar tillika ett 20 tal singlar. Bland turnéerna kan nämnas Europaturnén 2009 som inleddes på Malmö Stadium den 29 maj och den 17 juni 2011 fick Norrporten Arena i Sundsvall ett besök.

Leif Wivatt presenterar ett urval av Eagles berömda hits som med god behållning kan avlyssnas i programmet Beat på söndag 12 juni kl. 10.00 med repris på torsdag 16 juni kl. 10.00. De fyra senaste programmen kan alltid avlyssnas efteråt på vår hemsida.Radio Nostalgi FM 95,2 Kungsbacka, www.radionostalgi.se eller appen Tunein.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *