Brad Paisley drog storpublik till Liseberg – Onsdag 27 juli 2022

Brad Paisley är en av den moderna countryns allra största namn. En av de allra skickligaste gitarristerna och därtill bra sångare och låtskrivare. Med stark låtskatt efter en drygt 20-årig karriär på topp. Nu fyller han 50 år i slutet av oktober. Visserligen är han en countryartist i grunden men lika mycket en bred rockstjärna. Han har fått in över 40 hits på Hot 100 och placerade sig på plats 29 under åren 2000-2018 av alla amerikanska artister på Billboards popsingellista.

Han är också en av de få av de nya countryartisterna som verkligen vill satsa på att komma hit till Skandinavien. När han nu denna varma onsdagskväll den 27 juli kom hit var det fjärde gången jag sett honom i Göteborg. Tidigare i Lisebergshallen 2011, 2012 och 2014.

Brad hade ett tight stort band bakom sig när han sju minuter innan utsatt tid kom in på Stora scenen. Så dags hade en stor publik på kanske uppåt 6000-8 000 slutit upp.

Vi hade först fått 25 minuter med den starke sångaren Scott Scovill. Han hade svenskt kompband kompletterat med Brads fiddlespelare och steel guitarist. Det var uppenbart att Scott hade Johnny Cash som förebild då han gjorde Rusty Cage, Hurt och sist Folsom Prison Blues i Cash anda. Däremellan några egna där Rolling Stone stack ut.

Brad öppnade med rockiga American Saturday Night och sedan flöt det på i ca 95 minuter med en skön blandning. Några fina ballader som höjdaren Whiskey Lullaby skapade variation. Steel och fiddle fick hyfsat med utrymme om än det var rejält gitarrdominerat med tre man inklusive Brad.

De flesta av hans mer kända låtar fanns med. Han vävde ibland in dem i varann och det skapade förstås det där härliga flytet där showen inte har några dippar alls. Sedan är hans videor till låtarna sensationellt välgjorda och humoristiska. En väldigt amerikansk show blir det som helhet. Underbart få se detta på en så stor scen där Brad kunde röra sig över stora ytor. Jag tror att många med mig kände sig upprymda efter den här konserten. Några korta videoklipp finns på mitt Instagram och på Facebook.

Låtlista som jag uppfattade det

 1. American Saturday Night
 2. Beat This Summer
 3. Online
 4. Perfect Storm
 5. The Love Boat
 6. Water
 7. Waitin’ on a Woman
 8. Then
 9. Celebrity
 10. I’m Still A Guy
 11. This Is Country Music
 12. Crushin’ It
 13. The Nervous Breakdown
 14. Last Time for Everything
 15. Purple Rain (kort stund)
 16. Hot For Teacher (kort stund)
 17. Mountain Music (kort stund)
 18. Old Alabama
 19. River Bank
 20. She’s Everything
 21. Whiskey Lullaby
 22. I’m Gonna Miss Her (The Fishin’ Song)
 23. Long Sermon
 24. Ticks
 25. Mud on the Tires
 26. The Mona Lisa
 27. Alcohol (extranummer där även Scott Scovill sjöng med)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *