Mother´s Finest i succéspelning på Pustervik – Måndag 8 augusti 2022

Äntligen fick jag uppleva Mother´s Finest live. Ett funkrockband jag gillade skarp redan i slutet av 70-talet. De hade sin största framgångar på skiva under just det decenniet när de låg på etiketten Epic med kulmen i en mycket prisad liveskiva från 1979. De tog ett uppehåll 1981 då sångerskan Joyce Kennedy gjorde solokarriär.

Men sedan 1989 är de igång igen och spelar ofta i Europa. I bandet idag tre medlemmar som fanns med redan vid starten 1970. Förutom Joyce hennes man Glenn Murdock på sång och gitarristen Moses Mo (eg. Gary Moore). I bandet i övrigt Dion Derek Murdock (son till Joyce och Glenn) på trummor, John “Red Devil ” Hayes på gitarr och Juan Van Dunk på bas. Alla otroligt skickliga. Till detta fanns även bakgrundssångerskan Carly Gibson

Det är ett hårt rockfunksväng redan från start med smått otroligt energiska Joyce Kennedy i form. Mer rock än funk kanhända. De första tjugo minuterna gick i högt tempo och det dröjde till sjätte låten innan “Baby Jean” (som Joyce kallas) fick vila lite när “Doc” (som Glenn kallas) tog över i några låtar, bl.a en lång version av gamla Motown-låten Mickey´s Monkey, en låt som de alltid haft med i sina shower.

Vi får flera av låtarna från 70-talet ikväll inklusive covern av Jefferson Airplanes Somebody To Love och allra sist The Isley Brothers-låten Fight The Power. Samt även några nyare som den helt färska EP-låten Piece Of The Rock och My Badd som kom på deras senaste album från 2015. Bland toppar var Baby Love (deras hitsingel från 1977) och Whip Cream.

De levererade verkligen ännu. Superproffsigt. 1 timma 30 min blev det. Ca. 400 personer var inne och detta var ju precis lika bra som alla hade hoppats. Möjligen hade jag velat ha lite lägre volym emellanåt för nyansernas skull. Men sången hördes bra och gruppens spelglädje var påfallande stark.

Gitarristen Moses Mo var i toppform

Låtlista

 1. Funk A While
 2. Truth’ll Set You Free
 3. Can’t Fight The Feeling
 4. Somebody To Love
 5. Don’t Wanna Come Back
 6. Mickey’s Monkey
 7. gitarrsolo-medley med Moses Mo
 8. Rain
 9. I Don’t Mind
 10. Thank You For The Love
 11. Give It Up
 12. All the Way
 13. Whip Cream
 14. Baby Love
 15. Piece of the Rock
 16. My Badd
 17. Fight the Power

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *