First Aid Kit kom till Way Out West – Torsdag 11 augusti 2022

Första kvällen den 11 augusti på årets Way Out West bjöd på den enda Sverigespelningen för i sommar för First Aid Kit. De har däremot spelat utomlands, bl.a på den stora Glastonbury-festivalen i England. Även Danmark och Finland hade fått en spelning och dagen efter skulle de till Öyafestivalen i Norge.

Det var hela sju år sedan Klara och Johanna spelade på den här festivalen senast och det är helt klart att de gått i en mer rockig inriktning med åren. Nu med tre man och en kvinna i kompet och ingen lap-steel längre. Musikerna var Sebastian Ring (percussion), Johannes Runemark (trummor), Gabriel Runemark (gitarr) och Freja Drakenberg (keyboards/dragspel). De gästades på två låtar av Maja Francis och gjorde även dennas låt Mama. Amanda Bergman och Tallest Man On Earth kom även de in på en låt.

En annan cover var den något överraskande Don Henleys The Boys Of Summer. Senaste singeln Angel och en låt ur kommande album Out Of My Head var bästa låtar. Det blev 70 minuters konsert.

Låtlista

 1. King of the World
 2. It’s a Shame
 3. Stay Gold
 4. The Boys of Summer
 5. Mama (med Maja Francis)
 6. Hem of Her Dress (med Maja Francis, Amanda Bergman och Tallest Man..
 7. Rebel Heart
 8. The Lion’s Roar
 9. Wolf
 10. Out Of My Head
 11. Emmylou
 12. Fireworks
 13. Angel
 14. My Silver Lining

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *