Toto med 10cc som förband i Partille Arena – Söndag 14 augusti 2022

Toto åter ute på turné. De kallar den The Dogz of Oz-tour och efter spelningar på Gröna Lund och Sofiero Slott kom de nu till en inomhusspelning i Partille Arena. Vi var ca. 3000 personer inne och fick även ett meriterat förband i 10cc.

10cc

Toto bildades 1977 och ende originalmedlem nu är gitarristen/sångaren Steve Lukather,63 som nu leder bandet ihop med huvudsångaren Joseph Williams, 61 som kom med första gången 1986-88 och kom tillbaka 2010. I oktober 2019 lades gruppen ned men från slutet av 2021 är de nu igång igen.

I övrigt numera med handplockade bandmedlemmar live som ikväll John Pierce på bas (spelat i 30 år med Huey Lewis & the News), Robert “Sput” Searight på trummor (spelat med Snarky Puppy), Warren Ham på saxofon/kör (spelat med Ringo Starr mm) samt de yngre Dominique “Xavier” Taplin (keyboards) och Steve Maggiora (keyboards/sång). Vi fick ett längre trumsolo från Searight och även Taplin fick en solospot.

Robert Searight Foto ; Jan-Erik Lind
Dominique Taplin Foto; Jan-Erik Lind
Foto ; Jan-Erik Lind

Jag stod en bit bak där det var ett bra ljud. däremot var lite för långt ifrån för att få bra bilder. Har därför lånat in fyra bilder tagna av Jan-Erik Lind.

Lukather, Pierce och Williams Foto; Jan-Erik Lind

Det var en spelglädje från bandet och Lukather är klart en av rockens främsta gitarrister. Vi fick alla de låtar man kunde förvänta sig och många av de äldre i fräscha arrangemang. Superskickligt band. De har en enorm låtskatt och en styrka är att flera kan dela på sången även om Williams och Lukather står för de flesta. Dessa delade också på mellansnacken där bl,a låten Kingdom Of Desire dedikerades till original-trummisen Jeff Porcaro (1954-1992). Konserten blev hela 1 timma 55 minuter lång.

Låtlista Toto

 1. Orphan
 2. Hold the Line
 3. Till the End
 4. I’ll Be Over You
 5. White Sister
 6. Georgy Porgy
 7. Pamela
 8. Kingdom of Desire
 9. You Are the Flower
 10. I Won’t Hold You Back
 11. Waiting For Your Love
 12. Home of the Brave
 13. With a Little Help From My Friends
 14. Rosanna
 15. Africa
 16. Stop Loving You

10cc fick som förband spela i 55 minuter. Det blev en kavalkad av de mest givna ur gruppens 70-tal. Sympatiske ledaren Graham Gouldman har sedan han återbildade gruppen 1999 haft med sig gitarristen Rick Fenn (som även var med åren 1977-1983) och trummisen Paul Burgess. Sedan 2016 är det Keith Hayman på keys/gitarr och sedan 1018 Iain Hornal på sång/gitarr mm. Den senare ett fint nytillskott med sin fina ljusa röst.

Rick, Iain, Keith och Graham

Låtlista 10cc

 1. The Wall Street Shuffle
 2. Art for Art’s Sake
 3. The Dean and I
 4. Good Morning Judge
 5. The Things We Do for Love
 6. I’m Mandy Fly Me
 7. I’m Not in Love
 8. Dreadlock Holiday
 9. Donna
 10. Rubber Bullets

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *