Einstürzende Neubauten på Lisebergs Stora Scen – Lördag 17 september 2022

Einstürzende Neubaten kom till Lisebergs stora scen denna varma septemberkväll. Deras första göteborgsbesök sedan 2008 på Trädgårn. Första gången i staden var 1989 på Kåren för denna speciella tyska konstellation. För min del var det första gången och vad jag förstår har de ändrat stil en hel del sedan 80-90-talen.

Deras senaste album är rejält lugnt och det präglade kvällens konsert också. Blev till slut lite mer av deras experimentella rock men mest ändå mollstämda relativt korta nummer. Mer suggestivt och stämningsfullt än jag väntat mig. Inte mycket industrirock.

Ledaren och sångaren Blixa Bargeld var i fokus hela tiden med sin mässande stämma. I stort sett samtliga texter var på tyska med några få som t.ex How Did I Die? på engelska.

Det kunde emellanåt påminna om det sound som fanns i Nick Cave & the Bad Seeds den tiden när Blixa var medlem åren 1983-2003. Men han har haft den här gruppen också ända sedan 1980. Det blev en lång konsert på nära två timmar inför en rejält stor publik.

Låtlista

 1. Wedding
 2. Möbliertes Lied
 3. Nagorny Karabach
 4. Die Befindlichkeit des Landes
 5. Sonnenbarke
 6. Seven Screws
 7. Grazer Damm
 8. Alles in Allem
 9. Zivilisatorisches Missgeschick
 10. How Did I Die?
 11. Sabrina
 12. Ten Grand Goldie
 13. Susej
 14. Taschen
 15. La guillotine de Magritte
 16. Tempelhof
 17. Rampe
 18. Redukt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *