Claes-Göran Hederström död- Tisdag 8 november 2022

Claes-Göran Hederström i Kungsbacka 1/4-2013. Foto; Michael Ardenheim

Sångaren Claes-Göran Hederström avliden vid 77 år ålder. Han föddes 20 oktober 1945 och gjorde TV-debut 1967 i Minishow tillsammans med Mona Wessman och Nina Lizell. De turnerade i folkparkerna sommaren 1967. Hans stora genombrott kom när han vann Melodifestivalen 1968 med Det börjar verka kärlek, banne mej vilken sedan kom på en femteplats i Eurovision Song Contest i London.

Låten skrevs av Peter Himmelstrand och blev en stor hit i landet. Listetta på Svensktoppen och Kvällstoppen, Han turnerade sommaren och hösten 1968 med Mona Wessman och Lenne Broberg. 

Han fick sammanlagt in åtta låtar på Svensktoppen där låten Här ute på landet blev listetta 1972. Det var först 1973 han fick ut sin första LP 10 Bitar.

Vid Melodifestivalen 1973 kom han på åttonde plats med Historien om en vän. Efter en tid i bl.a dansbandet Max Rogers blev det flytt till Norrköping där han kom att bo framöver. Hans andra LP kom först 1983 och nu var han mer inne på countrymusik och titeln var Lite hästjazz och så…

Under senare decennier fick Claes-Göran i många olika sammanhang framföra sin hitlåt .. Banne Mej och han var under fyra år ständig gäst med gruppen The Cadillac Band. Jag såg honom live med dessa fyra gånger åren 2011-2014 och vid varje tillfälle framförde han tre låtar, Vill minnas att det förutom den självskrivna hitlåten var två Elvis-låtar. I Floda 2013 och vd Nääs slott 2014 var han dessutom kompad av ingen mindre än Elvis-gitarristen James Burton. Nedan ännu en bild från Kungsbacka 2013.

Claes-Göran Hedenström 2013 Foto Michael Ardenheim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *