Walter Trout med band i tung konsert på Pustervik – Tisdag 8 november 2022

Walter Trout tillbaka på Pusterviks stora klubb den här tisdagskvällen 8 november. Ganska precis fyra år sedan sist. Nu med aktuella albumet Ride ute. Det blev som sist tung bluesrock med bra variation.

På bas även den här gången på bas svenske Johnny Griparic, numera boende i Göteborg men som spelat länge i USA, på trummor sedan 15 år med Walter säkre Michael Leasure . Som sist var Andrew Elt var med på andragitarr (akustisk på några som ses nedan på bild). Han sjöng lead som sist i en hårt rockande låt (se låtlista nedan). På hammond ny medlem. Oerhört skicklig. Bob i förnamn.

Konserten började som sist med Bo Diddley-låten I Can Tell. Under kvällen excellerade Walter med enormt vasst spel på sina två Fender Stratocasters. Sex låtar var ur Ride. Titelspåret, Waiting for The Dawn, Ghosts, Follow You Back, I Worry Too Much och fina Destiny som berättade om hur han träffade sin danska fru 1990. Alla dessa nya var starka och inte dåligt att den nu 71 år fyllda Trout kan skriva så bra material ännu.

Walter påstod på scen att detta nya var hans 30;e album. Han måste då ha räknat med skivor där han spelat i band som t.ex med John Mayall eller Canned Heat, Det blev en timma 40 minuter där vi fick extranumret som sist med en vildsint Bullfrog Blues. Gjord i den stil vi känner från Rory Gallagher. Det var 270 personer i publiken och vi fick en höjdarkväll.

Låtlista

 1. I Can Tell
 2. Baby You Don´t Have To Go
 3. Wanna Dance
 4. Waiting for the Dawn
 5. Ride
 6. Ghosts
 7. Follow You Back
 8. I Worry Too Much
 9. Lord Have Mercy On My Soul (Andrew Elt sång)
 10. Bob’s Blues
 11. Destiny
 12. Leave It All Behind
 13. Red Sun
 14. Bullfrog Blues

Förband var danska bandet The Mukherjee Development. Sångare, gitarrist och ledare Oscar Mukherjee är uppväxt i USA med indiska föräldrar. Med vilka han kom till Danmark i tidiga tonåren och 2019 bildades den här kvintetten. Det var Americana med vissa drag av Gram Parsons och den stilen av countryrock., Några låtar med pedal steel var extra bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *