Sissels julshow i Konserthuset – Söndag 27 november 2022

Sissel Kyrkejbö kom till Konserthuset denna novemberdag med sin julshow. En tradition i Göteborg men nu hade det varit uppehåll i två år. Jag har sett hennes julshow under flera år på 2010-talet men då alltid i Lisebergshallen. Det blev ett lyft med den fina akustiken i den här lokalen där hon också var senast 2019.

Sissel hade bakom sig ett helnorskt fyrmannaband där vi hade Morten Reppesgård på piano,
Bernt Rune Stray på gitarr, Jonny Sjo på bas och Karl Oluf Wennerberg på trummor. Då hon har ett helt nytt winter/julalbum precis ute så var det större andel av den sorten än under tidigare år. Mindre soul och gospelpartier ikväll när hon nuförtiden inte heller har någon kör med sig.

Vi fick höra flera ur nya minialbumet Winter Morning. Dessa har hon spelat in i Salt Lake City, Utah med den meriterade körgruppen Tabernacle Choir at Temple Square. Av de sju spåren på albumet fick vi Silent Night, Det är en ros utsprungen, The Secret Of Christmas och helt nyskrivna Winter Morning. Även en instrumental Auld Lang Syne från bandet medan Sissel gjorde klädbyte mitt i konserten.

Konserten öppnade med Bond-låten We Have All The Time In The World. Först inspelad av Louis Armstrong och här tog Sissel också fram en trumpet i ett solo. I övrigt var det få utanför säsongslåtarna. Men en finstämd Imagine fick vi. Som avslutning på den 80 minuter långa konserten kom de mäktiga Härlig är jorden och O Helga Natt. Stort jubel därefter i det helt fullsatta salongen. Hennes röst är verkligen något alldeles extra. För några korta videoklipp se mina konton på Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *