David Ritschard på Pustervik stora klubb – Lördag 3 december 2022

David Ritschard blir allt populärare. Nu på ett helt slutsålt Pustervik denna lördag 3 december. Bandet börjar med svängig country och när David gör entré är det till stort jubel. Allt verkar som vanligt men David sitter ned i första låten och redan efter tre låtar blir det återigen att han sätter sig ned. Han berättar att han råkat ut för en mental kollaps/utmattning i USA för bara några veckor sedan. Efter att ha åkt till USA för att spela in ett avsnitt av Jills veranda i Nashville hade han nere i Alabama tvingats spendera tid på sjukhus där.

David tackar bandet för att han ens kunnat komma tillbaka på denna nya turnén. De har spelat med honom ett bra tag nu men den här gången nämndes inte något särskilt namn på bandet vilket det varit tidigare. Vi har sångerskan Amanda Forssman Österberg, nyblivna hustru Agnes Nalle Odén på fiddle, Daniel Wigstrand på pedal steel, Peter Strömquist på gitarr, Fabian Ris Lundblad på trummor och Gustav Erlandsson Holmqvist på bas,

Det är märkbart att David inte har återhämtat sig riktigt ännu. Han levererar ändå sina kända låtar bra, men han blir tröttare efter hand, Han vilar bakom scen när Amanda sjunger Nationalteater-låten Bängen trålar men kommer tillbaka i slutet av den låten. Sedan är han inte heller inne när första extranumret kommer. Då kliver långe trummisen Fabian Ris Lundblad fram och gör en mycket inlevelsefull sånginsats i George Jones-klassikern He Stopped Loving Her Today.

Det blev en underbar stämning i lokalen och de flesta i publiken var nog nöjda. Särskilt de som inte sett dem tidigare. För oss andra var det kanske inte lika förtrollande. Känslan finns hos mig att han nog inte borde stå på scen så snabbt efter en utmattning av det slaget. Han kom inte riktigt till sin rätt och det blev också en relativt kort konsert på 80 minuter. De två första numren efter bandets vilda intro är från hans nya EP.

Låtlista

 1. Tradartuttar (Intro)
 2. Rockbotten
 3. Nya Slussen
 4. Frågar åt en vän
 5. Behöver en vinst / En dag blir man sjuk
 6. Sockenplan Revisited
 7. Än går det vågor
 8. Bängen trålar
 9. Som en Hank Williams refräng
 10. Inte här (när jag är här)
 11. Röd
 12. He Stopped Loving Her Today
 13. Sverigerocken
 14. Aldrig lämna
 15. Vi ses snart igen
 16. Goldrush (Outro)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *