Carla Thomas 80 år – Onsdag 21 december 2022

Carla Thomas föddes den 21 december 1942 i Memphis. Hennes berömde fader Rufus Thomas (1917-2001) var en legend i Memphis musikliv. Carlas första singel var en duett med fadern Cause I Love You 1960 följd av hennes egna singel Gee Whiz, en låt skriven av fadern. Utgiven på Satellite Records, det lokala skivbolaget som snart döptes om till Stax Records. Singeln togs upp av Atlantic Records och nådde plats 10 på Billboard Hot 100 och 5;e plats på R&B-listan. Henne debutalbum kom 1961 på Atlantic.

Carlas skivor under resten av 60-talet kom ut på Stax. Singlarna slog mestadels enbart på R&B-listan, men B-A-B-Y nådde även plats 14 på poplistan. Den är öppningsspåret på hennes album Carla från 1966.

Mycket omtalat blev duettalbumet King & Queen med Otis Redding, Denne avled tyvärr i december 1966 strax efter inspelningarna och albumet gavs ut 1967. Singeln Tramp nådde plats 26 på poplistan och blev 2;a på R&B-listan. Även Knock On Wood, Lovey Dovey och When Something Is Wrong With My Baby ur albumet kom på singlar.

Det följdes upp 1967 av albumet The Queen Alone, Hennes sista album för Stax hette Love Means och kom 1971 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *