Terry Williams 75 år idag – Onsdag 11 januari 2023

Trumslagaren Terry Williams föddes den 11 januari 1948 i Swansea, Wales. Han är känd som medlem i grupperna Man, Rockpile och Dire Straits.

Man med Terry Wiliams i mitten

Terry Williams började spela trummor tidigt hemma i Wales och var med en kort tid i Love Sculpture 1969 innan han 1970 värvades till rockbandet Man som hade albumdebuterat året innan. När dessa upplöstes i december 1976 kontaktades han av sin gamle vän Dave Edmunds och blev med i Rockpile.

Terry, Nick, Dave och Billy

Efter Rockpiles splittring kom Terry åren 1982-1988 ingå i Dire Straits. Han hörs också på en otroligt massa andra artisters skivor. Här nedan en listning jag tagit från den fina boken om Rockpile. Som jag skrev om i min blogg för ganska precis ett år sedan. Boken har nu kommit i nytryckning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *