Stefan Anderssons Made In China 2.0 i Kajskjul 8 – Fredag 13 januari 2023

Stefan Andersson och Kajskjul 8 har blivit en tradition i Göteborg. Jag såg senast hans förra föreställning Flygblad över Berlin i januari 2020 och nu var det premiärkväll för Made In China 2,0. En uppdatering av Made In China som gick här i fem säsonger 2014-2018. Nu även inkluderad historien Skeppsråttan som han hade en show med 2008. 

Det handlar om Svenska Ostindiska Companiets storhetstid. Det blir till två delar om lite dryga timmen vardera. I första akten om Göteborg och stadens ursprung från tiden 1611-1743 och i andra akten perioden 1743–1745. Föreställningen är baserad på skeppsprästen Petter Holmertz dagboksanteckningar från ostindiefararen Götheborg.

Stefan kan sin historia och är en mästare på att föra den framåt med sång och tal. Hans melodikänsla är stark och alla låtar är skrivna av honom. Liksom att han är regissör och manusförfattare till showen.

Det är mycket vi får lära oss om den här tiden då Göteborg handlade med Kina, men allt är inte faktabaserat precis. Det finns också en mer skruvad sidohistoria med oväntade figurer, rena fantasier och upptåg. Det ger de extra humoristiska inslag som behövs för en krogpublik.

Musikerna är Magnus ”Moffa” Thörnqvist (gitarr och sång), Sebastian Hankers (bas och sång), Erika Risinger (fiol och sång), Michael Edlund (trummor) och John Lönnmyr (keyboards och i ett nummer dragspel). Kompletterade med skådespelarna Gunnar Pedersen och Anders ”Pipistrello” Rönnefors. Dessa bidrar även en hel del på sång. Ett väl sammansvetsat gäng där flertalet funnits med Stefan i många år. Föreställningen spelas fredagar-lördagar fram till 11 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *