Tommy Körberg i Grand Finale på Lorensbergteatern – Torsdag 26 januari 2023

Tommy Körbergs Grand Finale-show, med underrubrik En resumé av 50 år på scen, i premiär på Lorensbergsteatern torsdag 26 januari. Helt fullsatt salong vilket innebär runt 700 personer. Den gjorde succé i Stockholm förra året och det är verkligen en lysande underhållning vi får vara med om under en timma femtio minuter.

Vilken bredd Tommy har haft genom åren ! Han får in många av de låtar vi förknippar honom med men också flera mer ovanliga. Han är också en fullblodsentertainer och drar den ena härliga anekdoten efter den andra och en del filmklipp roar han oss med också. Till hjälp med manus har han haft Calle Norlén och Roine Söderlundh är regissör.

Showen inleddes med korta versioner av Somebody’s Taken Maria Away, Judy min vän och Drömmen om Elin, till den senare uppmanades vi till armkrok och allsång. Vi fick Fattig bonddräng, Vid Molins fontän, Stad i ljus, Fait accompit m.fl toppar. Fint var också de nya fräcka arrangemangen till tre välkända låtar jag aldrig hört honom sjunga förut; Prince-låten Purple Rain, Michael Jacksons Man in the Mirror och Gloria Gaynors I Will Survive. En annan överraskning var Mauro Scoccos Sarah med ny text.

Han avslutade med en fin version av ABBAs The Winner Takes It All följd av mäktiga Anthem. Allra sist Lust till liv. Hans åttamannaband var en fröjd att höra. Bland dem fanns bl.a Carl Flemsten på piano, Ola Gustafsson på gitarr och André Ferrari på trummor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *