Lill Lindfors med generös konsert i Lerum – Söndag 26 februari 2023

Lill Lindfors kom med sin ständige gitarrist Mats Norrefalk och Claes Crona Trio till en fullsatt Dergårdsteater i Lerum (ca. 400 personer) denna söndagseftermiddag 26 februari. Crona på piano, Mattias Svensson på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor.

Lill Lindfors har varit artist under mer än 60 år nu och med en så lång karriär omfattar hon många stilar, En sann entertainer som behärskar visa, jazz, pop, evergreens, schlager, samba och pop samt är verkligt driven i sina mellanprator.

Första delen innan paus blev en timma där vi allra först fick paradnumret Musik skall byggas utav glädje. Följd av Jag är kvar med tex om hennes olika steg i karriären. Här kom också hennes långa monolog om när barnbarnet frågat om hon träffat några kändisar och hon kör sina sketcher om hur hon mötte och sjöng med Harry Belafonte och dansade med Charles Aznavour. Vi får t. o.m höra en kort version av Jamaica Farewell här. Där vi fick sjunga allsång. Något hon frammanade flera gånger ytterligare under konserten.

Sedan kom även en prata om hennes första charterresa till Paris och om en tripp till Saint-Tropez fanns med nu. Detta avslutades med Me and Bobby Mc Gee.

En fin andra del som kändes aningen mer stringent än första avdelning. Här öppnade de med Sen kommer trollen fram, en svensk text till John Lewis jazzklassiker Django. Inspelad av Lill på skiva 1970. Sedan följde bl.a några av henne s.k “glädjor”, underfundiga texter skrivna av Björn Barlach som kom på en skiva 1990. Monologen Biologilektionen och sången Ägget kom därifrån.

Vi fick nu också några av hennes allra mest älskade såsom Så skimrande var aldrig havet, Du är den ende och Sången han sjöng var min egen. Gospeln Åh, vilken morgon var också oerhört fräsch.

Mats Norrefalk bröt emellan med att på sin lilla soprangitarr spela valsen La Partida. Allra sist fick publiken önska låtar. Det blev en kort Mitt lilla fejs och en fin Om du nånsin kommer fram till Samarkand.

Lill håller sin klass och blev bara bättre och bättre i form vartefter konserten löpte. Hon har också ett lyhört och skickligt samspelt band att luta sig emot.

Låtlista 

———————————————————————————————-

Musik skall byggas utav glädje

Jag är kvar

Jag vill nå dig (Längtans samba)

Det ska jag köpa mig

Marias första dans

Don’t Get Around Much Anymore/Lär mig ikväll

Jag tycker inte om dej

Me and Bobby Mc Gee (Sång även av Mats)

———————————————————————-

Sen kommer trollen fram

Here Comes The Sun

Sången han sjöng var min egen

Ägget

Åh, vilken morgon

La partida (Mats instrumentalt)

Så skimrande var aldrig havet

En sån karl/En man i byrån

Du är den ende

Mitt lilla fejs

Om du nånsin kommer fram till Samarkand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *