Owe Thörnqvist aktuell med ljudbok på sin 94;e födelsedag – Söndag 12 mars 2023

Idag fyller Owe Thörnqvist 94 år. I samband med detta kom det den 10 mars ut en självbiografi Boogieman – Livet och låtarna. Dock enbart som ljudbok. Men det är inte fy skam för han är en fantastiskt underhållande berättare. Vilket jag fick erfara när jag gjorde två halvtimmeslånga intervjuer per telefon med honom för en artikel i Minnenas Journal publicerat i nummer 1/2015.

Förlaget Storytel skriver så här i pressmeddelande; “Owe Thörnqvist har sedan karriärens början gett ut över 300 låtar varav många blivit oförglömliga klassiker. Han har turnerat i hela världen och tilldelats en lång rad utmärkelser och priser. Om detta, och mer därtill, berättar han själv i sin annorlunda och ovanligt svängiga självbiografi,

I boken får läsarna följa med sångaren ända från arbetarhemmet på Sysslomansgatan i Uppsala. Musikintresset var tydligt redan från jollrandet i vaggan, och som sexåring underhöll han familjen genom att skapa rytmer och klanger med diverse prylar han hittade i hemmet. Owe Thörnqvist delar här med sig av denna och ett gäng av sina stories – och dessutom några av sina älskade låtar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *