Robin McKelle Quartet med strålande jazzkonsert hyllade Ella Fitzgerald på Valand – Fredag 17 mars 2023

Finfint jazzbesök från New York på Valand denna fredag 17 mars. Sångerskan Robin McKelle med Jonathan Thomas på piano, Eric Wheeler kontrabas och Jonathan Barber trummor.

Robin är rutinerad sångerska från Rochester,New York. Född 1976 har hon uppträtt ihop med många storheter och gjort egna album sedan 2006. Hon har jazzen i blodet men har också med fördel även befattats sig med soul- och bluesartad musik. Men det är the American Songbook hon behärskar mest och hon var så säker och självklar att jag blev imponerad.

Nu kom med sitt Impressions of Ella-program. Flertalet låtar ikväll var alltså ur Ella Fitzgeralds repertoar. Men det fanns också några andra nummer, bl.a två egna låtar av hög klass (Robin´s Nest och Head High. Bland toppar var Caravan, Lush Life, Desafinado, I Must Have That Man och What A Diff´rence A Day Makes. Men allt var bra. Sista innan extranummer var Ray Charles-låten Hallelujah… där Robin även improviserade över flera andra Charles-nummer.

Bandet var excellent följsamt och svängigt. Trummisen Jonathan Barber hade besökt Sverige för första gången förra hösten då han spelade bakom Gretchen Parlato bl. a på Stockholm Jazz Festival, Pianisten Jonathan Thomas kom ursp. från Cleveland och bassisten Eric Wheeler från Washington D.C. Alla nu med New York som bas.

Robin berättade när jag pratade med henne kort efteråt att hon hade gjort ett Sverigebesök tidigare för snart nio år år sedan. Hon spelade då bl.a i Malmö 2014. hon ville väldigt gärna komma hit oftare nu, bl.a Lite tråkigt att det bara kom ca. 60 personer till Valand denna kväll, men det lär bli fler till nästa gång. De skulle i kommande veckan spela i Stockholm och Malmö.

Låtlista

Something´s Gotta Give

Taking A Chance Of Love

My One And Only

Embraceable You

Desafinado

Lullaby Of Birdland

April In Paris

I Must Have That Man

That Old Devil Moon

Caravan

Lush Life

Robin´s Nest

Head High

What a Diff´rence A Day Makes

Hallelujah I Love Him So

A-Tisket, A Tasket


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *