The Waterboys kom till Trädgårn – Söndag 23 april 2023

The Waterboys kom åter till Göteborg efter ganska precis fem år denna söndagskväll 23 april. Mike Scott med fyra man med sig. Kvar är vildsinte Brother Paul Brown från Memphis på keyboards och basisten Aongus Ralston. På trummor ikväll Eamon Ferris och den andre keyboardisten/pianisten var meriterade engelsmannen James Hallawell. Ingen fiol och inga körtjejer som senast på Konserthuset.

Vi får tämligen ruffig rock i ett första set på 55 min. Bra närvaro från Mike och ett laddat band som öppnade furiöst. För stark volym men som tur var blandades de hårda riffen med lugnare nummer med Mike på akustisk gitarr. Mycket keyboard-dominans annars med Mike som ende på gitarr. Vi fick här bl.a. de riktigt gamla låtarna This Is The Sea och A Girl Called Johnny i fina versioner.

Mikes röst är stark ännu så här hela 40 år in i karriären. Blev hela 75 minuter i en andra del med extranumren A Bang On The Ear och The Whole of the Moon. Det är stark låtskatt Mike byggt upp minsann och de flesta förväntade var med ikväll. Toppar som Fisherman´s Blues, Glastonbury Song och den ca. 10 minuter Long Strange Golden Road samt framförallt sista låt innan paus den rockiga The Pan Within som inramades med covern av Because The Night. Men alldeles onödigt för hög volym på flera låtar drar ned betyget. Se låtlista längst ned i inlägget. Vi var någonstans kring 450-500 personer i publik.

Brother Paul Brown
James Hallawell

Låtlista

 1. Where the Action Is
 2. Glastonbury Song
 3. How Long Will I Love You
 4. Ladbroke Grove Symphony
 5. A Girl Called Johnny
 6. This Is the Sea
 7. The Lake Isle of Innisfree
 8. Blackberry Girl
 9. Because the Night / The Pan Within
 10. My Wanderings in the Weary Land
 11. Lost Highway/When Ye Go Away
 12. Fisherman’s Blues
 13. Rosalind (You Married the Wrong Guy)
 14. Easy Rider
 15. Medicine Bow
 16. Be My Enemy
 17. Long Strange Golden Road
 18. In My Time on Earth
 19. And a Bang on the Ear
 20. The Whole of the Moon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *