Terry Allen 80 år idag – Söndag 7 maj 2023

Den amerikanske singer/songwritern, pianisten och konstnären Terry Allen föddes den 7 maj 1943 in Wichita, Kansas. Han växte upp i Lubbock,Texas och umgicks i kretsarna kring Jimmie Dale Gilmore, Joe Ely och Butch Hancock, Han flyttade 1966 till Kalifornien för att studera konst.

Albumdebuten kom inte förrän 1975 med Juarez, följt av det mycket fina dubbelalbumet Lubbock (On Everything) 1979. Här finns bl.a låtarna Amarillo Highway och New Delhi Freight Train. Den senare låten spelades in av Little Feat redan 1977 på deras album Time Loves A Hero.

Terry fick sedan en lite större publik när hans låt Cocktail Desperado fanns med i David Byrnes långfilm True Stories från 1986. Från 1996 spelade Terry in några album för Sugar Hill Records

Jag fick faktiskt uppleva Terry Allen live en gång. Det var inför en liten publik på Cactus Café vid universitetet i Austin 1989. Han spelade piano och sjöng och hade ett par musiker med sig. En upplevelse.

Det senaste albumet kom 2020 och till detta Just Like Moby Dick hade han återtagit gruppnamnet The Panhandle Mystery Band vilket han använde på de lysande albumen Smokin´ The Dummy (1980) och Bloodlines (1983).

Soloalbum från 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *