John Holm 75 år idag – Lördag 13 maj 2023

John Holm föddes 13 maj 1948 på Lilla Essingen i Stockholm. Han är en av de bästa singer/songwriters landet fått fram. Han har givit ut sex album inklusive de tre första uppmärksammade studioalbumen på Metronome ; Sordin (1972), Lagt kort ligger (1974) och Veckans affärer (1976).

Därefter kom det att dröja ända fram till 1988 innan John Holms fjärde album Verklighetens afton gavs ut. Hans femte platta Vägen till Californien kom 1999. Han hade redan då inte turnerat på cirka 25 år. Det skulle dröja ytterligare 16 år Men helt överraskande 2015 ,vid 67 års ålder, gjorde han comeback med en spelning på Säljerydsfestivalen i södra Småland. Sedan dess hyfsat flitigt ute på turné.

I senaste numret av Rock´n roll Magazine får vi en fräsch uppdatering över Johns karriär. Han har nytt band och känner sig motiverad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *