The White Buffalo och L.A. Edwards kom till Pusterviks stora scen – Torsdag 1 juni 2023

Rootsy Music arrangerade konserten med The White Buffalo på Pusterviks stora klubbscen denna första junikvällen. Det var fint att få höra dem igen. Första gången var på Lisebergs lilla scen i juli 2019. Jag var imponerad då och lika mycket nu av den minst sagt röststarke Jake Smith och hans två medmusiker; trummisen Matt “The Machine” Lynott och basisten Christopher Hoffee.

Ett tight band där Jake själv hade akustisk gitarr hela spelningen förutom på första låt där han spelade keyboards. Vilket även basisten gjorde på någon låt. Jake har barytonröst som kan väcka döda. Låtarna gick rätt mycket i ett utan pauser och det är så starka låtar han skrivit. Det är en rockmusik med drag av både punk och alternativ country.

The White Buffalo himself är född i Oregon men uppväxt i södra Kalifornien. Hans band albumdebuterade 2002 och har till dags dato gett ut nio album. Det nu färska albumet heter The Year of the Dark Horse och bredden i musiken är större än någonsin, Det som fick gruppen slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa, var när deras låtar kom med i tv-serien The Sons Of Anarchy. Främst populär blev då signaturlåten Come Join The Murder. Andra av TWBs sånger har också använts i tv-serier och filmer som Californication och Shelter.

Konserten klockade in på 1 timma 25 minuter och vi fick all de låtar vi förväntat oss. Toppar var I Got You, Oh Darlin´… och The Whistle (de två senare kända från Sons Of Anarchy-serien), men allt var egentligen bra. Första extranumret var en innerlig Wish It Was True solo. I Stockholm dagen innan och i Malmö innan dess hade där istället kommit den oftare spelade covern av Jimmy Webbs Highwayman. Sist ut en punkrockig How The West Was Won. Cirka 350 personer inne ikväll och det var stämning på topp.

Låtlista

 1. Not Today
 2. Winter Act 2
 3. Set My Body Free
 4. Problem Solution
 5. Love Song #1
 6. Kingdom for a Fool
 7. John Jameson
 8. Oh Darlin’ What Have I Done
 9. Into the Sun
 10. C’mon Come Up Come Out
 11. Home Is In Your Arms
 12. This Year
 13. Come Join the Murder
 14. Stunt Driver
 15. I Got You
 16. The Whistle
 17. The Pilot
 18. Wish It Was True (solo)
 19. Damned
 20. How the West Was Won

Förband ikväll var Kalifornien-gruppen L.A. Edwards som imponerade på sina 45 min. Gruppen hade en skön Americana-rockstil. Ledd av sångaren/gitarristen Luke Andrew Edwards med två av hans bröder i bandet. Jay Edwards på trummor och Jerry Edwards på gitarr/sång. De bildades 2015 och första större releasen var albumet True Blue 2018 och de har sedan dess gett ut ytterligare två album med egna låtar.

De tre bröderna sjöng stämsång i nästa sista låt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *