The Kinks- ett band vi gärna ser mer av – 1 december 2016

The Kinks kan vara på väg tillbaka med nytt album och världsturné. Rykten säger att de tre originalmedlemmarna Ray Davies, Dave Davies och Mick Avory redan spelat in åtta nya låtar i allra största hemlighet. Man kan bara hoppas att det hela också blir av.

Tänkte på the Kinks när jag i dagarna äntligen fick in ovan avbildade LPn UK Jive i min samling. Den är från 1989 och kom i USA ut på MCA och i Europa på London. När den kom hade de inte gett ut något studioalbum på tre år. De var kanske lite bortglömda då albumet floppade stort. I England kom den inte ens in på Top 50 och i USA blev det så låg placering som 122 på Billboards albumlista. Singlarna ur den var Down All The Days (To 1992) med en liveversion av You Really Got Me som b-sida och How Do I Get Close/War Is Over.

UK Jive har ett lite politiskt tema över det moderna Storbritannien vid tiden för Thatcher, med broder Daves enda låtbidrag Dear Margaret som speciellt tydlig. Albumet är inte som helhet något speciellt men Ray Davies skriver ju oftast bra låtar, här främst några finfina ballader som Now And Then och Loony Balloon. Dessa hade gjort sig som singlar men allra mest hade nog titelspåret kunnat fungera. Som en uppföljare till andra Kinkshits med danstema som Come Dancing och Don’t Forget To Dance,
The Kinks bestod vid tiden för denna LP av bröderna Ray och Dave Davies samt Jim Rodford på bas (medlem 1978-1996) och Bob Henrit (medlem 1984-1996) på trummor, Förutom på ett spår Entertainment som var överbliven från tidigare inspelningar och där Mick Avory trummar. Denna och öppningsspåret Aggravation är några av låtarna som drar mot hårdrock till.

Det var 1996 the Kinks upplöstes. Sedan dess har Ray Davies solokarriär flutit på väldigt bra medan Dave Davies kämpat för att komma tillbaka efter sin stroke 2004. Dave har spelat live vid flera tillfällen på senare år så är det inte omöjligt att vi får se en nyinspelad skiva med namnet the Kinks på etiketten än en gång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *