Dave Edmunds och Billy Bremner rockade på Pustervik – Lördag 13 maj 2017

Dave Edmunds kom till Pusterviks stora scen lördagen 13 maj med sitt svenska kompband bestående av Micke Finell, sång/sax/gitarr, Ingemar Dunker, trummor, Tommy Cassemar, bas och Calle Brickman, piano. Samma band som i november 2013 spelade med honom på Trädgårn under namnet The Rockarounds. Dave hade ett härligt ljud i sin Fender Telecaster och såg alert ut. Rösten bra även om han inte kan gå upp som förr.

Redan i tredje och även fjärde låten var det dags för Chuck Berry-covers, sedan kom under kvällen fina tolkningar av låtar från hans 50-talshjältar som Eddie Cochran, Fats Domino och Buddy Holly. Dave gör alltid dessa med den perfekta känslan och det var bra sväng från bandet. Men med tanke på hur många “egna” låtar Dave har i sin skivkatalog är det märklig att han inte kör fler av dessa, Nu kom Deborah ( dock förstörd av att sång-PA var ur spel just på denna) och I Knew The Bride. Dessa är alltid med på varje Edmunds-konsert liksom  I Hear you Knockin´  extranumret Sabre Dance. Mer udda och verkligt bra var den lugnare One More Night från D.E. 7th-albumet.

Bandet var samspelt och extra plus till Calle Brickman på keyboards som fick till skön boogie-stämning med sitt spel. Allt som allt bara ca. 55 minuters konsert, t.o.m tio minuter kortare än 2013. Den stora publiken på ca. 400 -450 i publiken var nog nöjda med vad de hörde och såg i sig, men många var säkerligen snopna över den korta speltiden. Inte för att Edmunds behöver gå till Springsteen-längder, men i dessa tider är det nog viktigt för varje artist att ge mycket av sig själva om de skall hålla sina publiksiffror uppe.

Dave Edmunds & Band Pustervik 13 maj 2017

Billy Bremner var förband kompad av Micke Finell på bas o Pelle Alsing trummor. Billys röst var sådär härligt skön som vi minns honom från tiden med Rockpile och gitarrspelet satt. Rivstart med Mickey Jupps You´ll Never Get Me Up (In One Of Those). Hans form upp i åren imponerade och faktiskt fick jag höra efter konserterna att det var många som tyckte Bremners halvtimme var den stora behållningen.

Billy Bremner o Micke Finell Pustervik 13 maj-17
Billy Bremner Pustervik 13 maj-17
Låtlista DAVE EDMUNDS (55 m.)
——————-

Big Blon´ Baby
From Small Things Big Things Come
Sweet Little Rock And Roller
Sweet Little Sixteen
Deborah
Cut Across Shorty
(I´m A ) Lover Not A Fighter
One More Night
The Boogie  
(kallad Calles på den fotade setlistan som inte stämde helt)
That´ll Be The Day
Sugar Coated Love
I´m Ready
I Hear You Knockin´
I Knew The Bride (When She Used To Rock & Roll)

Sabre Dance


Låtlista BILLY BREMNER (30 m.)

You´ll Never Get Me Up (In One Of Those)
Lawdy Miss Clawdy
The Girl Can´t Help It
Mr Marlboro Man
Pink Cadillac
Trouble Boys

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *