The Band Of Heathens bjöd på rockigt gig i Falkenberg – Onsdag 17 maj 2017

The Band Of Heathens kom till Tryckhallen i Falkenberg onsdag 17 maj. Senast jag såg bandet var på lilla Pusterviksbaren i Göteborg 2011. De spelade senast i Sverige 2014 då de bl.a var i just Falkenberg. Bandet bildades i Austin 2005. men kvar sedan dess är dock bara de två gitarristerna, sångarna och låtskrivarna Gordy Quist och Ed Jurdi . Sedan 2011 spelar Trevor Nelson keyboards kompletterade sedan 2012 med Richard Millsap trummor medan Scott Davis spelat på bas sedan 2013.

The Band of Heathens Tryckhallen, Falkenberg 17 maj-17

De kom med nytt material från förra årets album Duende , men bjöd också friskt ur albumen Sunday Morning Record (2013) och Top Hat Crown & The Clapmasters´s Son (2011), I deras musik finns sydstatsrock, gungig rock typ Little Feat och 70-tals-country modell Eagles. Americana kan det kanske kallas, men så är det mer på skiva men live var de mer av ett rockband. Jag frågade de bägge ledarna efteråt om influenser och Gordy sade direkt lite överraskande the Beatles – The Rolling Stones hade man mer trott efter att ha hört dem-  medan Ed pratade om 70-talets singer/songwriters där han särskilt nämnde Jim Croce. Ed var ursp. från Boston, medan Gordy var född i Kalifornien men uppväxt i Texas. De andra tre är från Texas och möttes i Austin där alla fem nu är bosatta.

Gordy Quist i the Band Of Heathens 17 maj-17
Trevor Nelson och Ed Jurdi i the Band Of Heathens 17 maj-17

Det blev en varierad kväll där de i två set med ganska stor bredd. Volymen var stundtals väl hög, trummisen var inte i min smak däremot var det skönt gitarrspel från Gordy och Ed. Keyboardisten fick några solon men som Gordy presenterade från scenen brukade han ha fyra olika keyboards runt sig men fick nu nöja sig med ett som tillhandahölls i Sverige. Det var röjigt värre emellanåt och texterna gick väl inte helt att höra som önskat, men när de väl tog fram akustiska gitarrer satt stämsången perfekt. De var inte ofta de introducerade låtarna,  men den Gordy gav till kvällens höjdarlåt Green Grass of California som förstås handlade om marijuana var finfin. Det är inte dåligt att ha så många bra egenskrivna låter. De lär göra vissa covers normalt men så blev det inte här.

Jag och Ed Jurdi efter giget i Falkenberg 17 maj-17
Gordy Quist och jag efter giget i Falkenberg 17 maj-17
The Band Of Heathens Falkenberg 17 maj-17

Låtlista med tack till Bosse Olsson


1ST SET: 45 Min
Sugar Queen
All I´m Asking
Carry Your Love
Jackson Station
Roaddust Wheels
Daddy Longlegs
Hurricane
Should Have Known

2ND SET: 65 Min
DC 9
Deep Is Love
Green Grass Of California
Last Minute Man
Polaroid
Philadelphia
Unseeing Eye
LA County Blues
Trouble Came Early
ENCORE:
Bumblebee
Don´t Call On Me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *