Miles Nielsen, the Mulligan Brothers och Jim & Sam bjöd på fyra timmars varierad livemusik – Lördag 20 maj 2017

Tre amerikanska band på en kväll fick vi lördagen 20 maj i Falkenberg. Alla på sina allra första Sverigespelningar.

Först ut var det en halvtimma med Los Angeles-duon Jim & Sam. Vi fick singer/songwriter-musik med skön stämsång . De var rejält scensäkra tack vare att paret är ute på en turné där de gör en spelning per kväll under ett år. Denna kväll var deras 199:e i sviten. De framträdde med inlevelse med ett kanonljud tack vare en stormembran-mikrofon.

Sam and Jim live i Falkenberg 20
maj-17

Som mittenakt fick vi the Mulligan Brothers från Mobile, Alabama, Gruppnamnet tagit från en golfterm och något släktskap har inte medlemmarna. Deras ordinarie trumslagare kunde inte följa med över till Europa, vilket gjorde att de fick spela på tre personer, Sångaren. gitarristen  och låtskrivaren Ross Newell hade vid sin sida Melody Duncan på violin och sång, ny medlem sedan ett år tillbaka och basisten Ben Leininger.

Melody var skicklig på sin fiddle och hade också några fina sånginsatser mot slutet där hon påminde om Carrie Rodriguez en del. Americana med doft av bluegrass och folkmusik där Ross röst verkligen var skön att höra. Förutom egna låtar fick vi covers av For What It´s Worth och If It Hadn´t Been For Love.

The Mulligan Brothers live 20 maj-17
Melody Duncan Falkenberg 20 maj-17
Ross Newell i the Mulligan Brothers

Kvällen slutade med rivig Midwestrock från ett band från Rockford, Illinois. De hade en verkligt karismatisk sångare i Miles Nielsen och hans band Rusted Hearts backade upp suveränt. Egna låtar skrivna av Miles som var varierade och de blev bättre och bättre vartefter konsert flöt iväg. De slutade med en avskalad version av Cheap Tricks Surrender.

Miles Nielsen & the Rusted Hearts 20 maj-17

När jag pratade lite med Miles efter giget kom vi förstås in på hans pappa, Cheap Tricks karismatiske gitarrist Rick Nielsen och han berättade att hans band spelat förband till pappans vid några tillfällen. Miles berättade att hans broder Daxx Nielsen numera är ordinarie trummis i det Cheap Trick som i övrigt har samma tre medlemmar som från starten 1973 och att dessa nu kommer till England för tre spelningar i slutet av juni.

Miles Nielsen 20 maj-17
Miles Nielsen och jag i Tryckhallen, Falkenberg

Låtlistor med tack till Bosse Olsson——————————————————–

JIM & SAM
Pull Over Now
Completely Miserable
Saturday Night
Great Escape
Holy Water
———————————–
The MULLIGAN BROTHERS
————————————————–
ROSS NEWELL – Lead Vocal, Guitar, Main Songwriter
MELODY DUNCAN – Violin, Vocals
BEN LEININGER – Bass, Vocals
Setlist: 87 Min
Cecilia
Louise
Sensible Shoes
Momma Gets My Soul
Bad Idea
Kaleidoscope
Not Always What It Seems
Divine Design
So Are You
To Soon To Say
Oh Susanna
If It Hadn´t Been For Love (SteelDrivers) (Vocal: Melody Duncan)
Let Them Ring
For What It´s Worth ( Buffalo Springfield)
Lay Here
ENCORE:
From This Valley  (Vocal: Melody Duncan & Ross)
——————————————————————————————————-
MILES NIELSEN & THE RUSTED HEARTS
Setlist: 80 Min
Heavy Metal
Cold War
Is This Life
Simple Times
This Is Love
Sarah
Sink Or Swim
Ten Feet Tall
Honey Bee
Tongue Tied
Shine Your Light
Dear Kentucky (You´re Killing Me)
Strangers
Preacher Man
Grain, The
ENCORE:
Best I Can
Surrender (Cheap Trick)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *