First Aid Kit drog storpublik till Lisebergs stora scen – Onsdag 21 juni 2017

First Aid Kit imponerade inför kanske närmare 20 000 med en spelning på Lisebergs Stora scen en fin onsdagskväll den 21 juni,  Detta efter att sommarturnén börjat med spelningar i Borgholms slottsruin och på Gröna Lund. Två dagar senare skulle de spela inför storpublik på Glastonbury-festivalen i England. Det är de stora scenerna som gäller numera för systrarna Söderberg som har sin stämsång som adelsmärke och som verkar inom Americana-genren men för varje år blivit lite tyngre och bredare musikaliskt.

 

Den lite mer rockorienterad stil som de har aviserat på sitt kommande album märktes på några inledande låtar och noteras kan att Johanna Söderberg numera enbart spelar bas medan Klara Söderberg fortfarande spelar företrädesvis akustisk gitarr. De hade ett fyrmannaband bakom sig med två trummisar, en keyboardist och en gitarrist.

 

Nya låtar som Fireworks, You Are The Problem Here och It´s A Shame var bra men vi fick också förstås under de ca 85 minuterna alla de kända låtarna från tidigare plattor. Låten Emmylou var nog den som drog ned mest jubel, Stay Gold och The Lion´s Roar satt också fint. Vi fick också en cover av Kenny Rogers-hiten The Gambler där även Stefan Sporsén kom in på trumpet .Till extranumren kom Amanda Werne in och gästsjöng på två låtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *