Mary J. Blige – bra soul- och R&B-show på Lisebergs stora scen – 22 juli 2017

Mary J Blige kom till Lisebergs stora scen en fin sommarkväll lördagen 22 juli. Detta var hennes första konsert i Göteborg och den skedde inför en publik på vad som uppskattades till ca. 16 000. Fem man i kompet plus tre körsångerskor. Hon rev igång med tung R&B och hip hop med en funkig bas och beats där hennes röst dränktes något. Efter en kvart kom lite lugnare ballader och kvällen gick sedan mest i melodiös soul-och R&B-stil. Redan efter 35 minuter var Mary ute för klädbyte och vi fick en instrumentallåt.

Mary J. Blige under första delen av konserten Liseberg 22 juli-17

Leif Wivatts foto.

Det blev en grym andra avdelning där vi fick de flesta av hennes kända låtar. Hon har en hel del att välja bland sedan genombrottet 1992 och i Billboards singellistning är hon på plats 18 av alla artister på 90-talet och är bland Top 100 genom tiderna idag. Hon blandade upp med en rad låtar från Strength of a Woman, hennes elfte studioalbum utgivet i april i år.

I låten Don´t Mind avbröt Mary mitt i för ett talat parti, och det var tydligt att hon ville föra fram senaste albumets texter , vilka kommit till efter en uppslitande skilsmässa. Hon återkom flera gånger till relationsproblem och i Set Me Free tog hon i rejält, Det var mycket “girlpower” över hela hennes show.

Här passade även textmässigt covern av Rose Royce-hiten Love Don´t Live Here Anymore in. Ännu en Rose Royce-låt från 1970-talet fanns med ikväll, en fin version av I´m Going Down. En höjdare var även U + Me (Love Lesson). De tre avslutande låtarna No More Drama, One och Family Affair var suverän soul. Här ville vi bara ha mer. Mary har en stark röst, hade bra inlevelse och kändes fokuserad i en show som blev till 1 timma och 25 minuter.

Mary J. Blige under andra delen Lisebergs stora scen 22 juli-17

Låtlista

——————–
Love Yourself
Enough Cryin´
I Can  love You
Real Love
You Remind Me
Be Happy
Love No Limit
Don´t Mind
Share My World
Everything
My Life
I´m Going Down (Rose Royce-cover)
Set Me Free
Love Don´t Live Here Anymore (Rose Royce-cover)
U + Me (Love Lesson)
Thick Of It
Not Gon´ Cry
No More Drama
One (U2-cover)
_—————————————————-
Family Affair
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *