Hannah Svensson med releaseparty för ny skiva – imponerade på Nefertiti – Torsdag 14 september 2017

Det var releasespelning för Hannah Svenssons nya album Pictures In Mind på Nefertiti torsdag 14 september inför cirka 100 personer. Med fem musiker och två körsångerskor blev det en skön ljudbild. Musikerna var Filip Jers på munspel, Per Ödberg på gitarr, Jan Eriksson på pedal steel, Erik Oscarsson på bas, Isac Cronholm på trummor och på kör Maria Janfalk och Rebecca Grimberg.

Dessutom gästade Karolina Almgren på saxofon i de två första numren efter paus. Jan Eriksson var helt ny i Hannahs band och bidrog starkt till soundet. Filip Jers munspelande är av världsklass och Per Ödberg imponerade på akustisk gitarr och i flera låtar även på elgitarr. Hannah spelade piano på cirka hälten av låtarna.

Vi fick singer/songwriterstil med en skön touch av såväl jazz som pop. En lite ny inriktning för Hannah. från tidigare mer strikt jazzmaterial, och det är helt klart att detta passar henne utmärkt. Vi fick höra låtarna från detta hennes femte album sedan debuten 2009. Egna låtar, de första fyra på engelska. Låt fem Hannah vid pianot och text på svenska,  Staden vid havet inspirerad av hennes hemstad Falkenberg. Sista låt före paus Go Away annonserade hon som att den inte är med på albumet,

Två set på ca 45 min vardera. Lysande konsert där hela bandet var så fina att höra ihop. De slutade med blues, enda covern ikväll Stormy Monday .

 Låtlista
——————
Beautiful Day
Catch The Stars
She Will Run Away
I Want Go
Staden vid havet
Go Away
————————-
När natten blir dag
Malibu
You Will Be Gone
Anna
I´ll Carry You
Stormy Monday

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *