Bill Öhrström kompad av Top Dogs på Nefertiti – Lördag 3 mars 2018

Bill Öhrström kom till Nefertiti lördagen 3 mars 2018 med sin inspirerade sång och vassa munspel och kompades den här kvällen av Stockholmsbandet Top Dogs. Bandet bestod av Sverker Blomberg, gitarr/sång. Erik Pettersson, hammondorgel, Patrik Norrman bas och Thomas Lingman, trummor.

Kvalitetsblues med bra svenska texter signerade Öhrström. Många av dem från albumet Gift som är inspelad med musiker som Kenny Håkansson och Magnus Lindgren och egentligen gavs ut redan 2006 men detta var en period när Bill Öhrström hade så många andra järn i elden, så det blev ingen riktig release den gången och därmed fick plattan inte fick den uppmärksamhet den förtjänade. Därför beslutade han nyligen att återutge den, inte minst för att han nu har ett tajt kompband som han är ute och turnerar med. Så nu finns den även på Spotify och en promotionvideo är inspelad.

Låtar som Om vindarna vänder, Lilla lugna bara och Lidingö. Han är remarkabelt vital ännu både röstmässigt och i sitt munspelande men också i hur han agerar på scen. Inte dåligt eftersom precis han sjöng i en rad i näst sista låten Lång väg så gjorde han scendebut redan 1957!! Första extranumret Bill Going Strong starkt, även den på svenska. Näst sista låt en tung blues Jag ska. Bra kompband Top Dogs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *