Michael Landau Liquid Quartet – gitarrfest på Nefertiti – Onsdag 7 mars 2018

Los Angeles-gitarristen Michael Landau kom tillbaka i Göteborg och Nefertiti onsdagen 7 mars. Senast denne otroligt meriterade 59-årige gitarristen var på klubben var 2016 i Steve Gadds grupp. Innan dess hade jag sett honom på Nefertiti ihop med bl.a Robben Ford i gruppen Renegade Creation 2011 och med Kirk Fletcher 2009. Nu kom nu med sitt nya band Liquid Quartet. Med sångaren David Frazee, basisten Andy Hess från Brooklyn  (känd från Gov’t Mule, john Scofields band, The Black Crowes) och Ian Thomas från Wales på trummor.

Michael är en särdeles flyhänt gitarrist med ett rent och skönt sound i sin Fender Stratocaster. Vi fick en väldigt varierad konsert med bl.a några melodiösa instrumentallåtar inte olikt Ry Cooder eller Bill Frisells stil. Annars var det en hel del rock, några med bluesstil, fusion jazz och även lite soul i framförallt sången från Frazee. Denne hade skrivit en rad av låtarna och han sjöng i en avslappnad stil. Michael sjöng också på ett antal låtar.

Det var ganska fullt i lokalen, kanske 200-225 pers och vi fick 50 min första set och 55 m. i andra, Se tre videoklipp på Instagram bl.a när Michaels flickvän Karen kom upp och sjöng i en skönt sugande version av bluesklassikern Trouble In Mind. Michael och Karen har gruppen Hazey Jane ihop med bl.a Greg Leisz hemma i Los Angeles.

Leif Wivatts foto.
Leif Wivatts foto.
Låtlista med stor reservation, Få av dem annonserades
—————————————————————–
My Way Home
Who Knows Who
Don´t Freak Away
instrumental
Slow Road To Heaven
The Way You See
It´s Alright
Tear Away
Waitin Till Dawn
——————————–
Trouble In Mind
xxxx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *