Kikki Danielsson på turné med toppband- Första stopp var Stenhammarsalen i Göteborg – Onsdag 14 mars 2018

Premiär för turné med Kikki Danielsson i Stenhammarsalen onsdag 14 mars. Hon kom med ett finfint band med Sulo Karlsson på akustisk gitarr o sång, Idde Schultz på keys o sång samt fyra av Göteborgs bästa i Bengan Blomgren på gitarr, Gunnar Frick på pedal steel och dragspel, Stefan Bellnäs på bas och Johan Håkansson på trummor.

Ett drömband för henne kan tänkas och det lät förstås också riktigt bra. Den här turnén spelas på 20 orter under mars och april. Ikväll var vi ca. 200 i salongen men den här showen kommer nog dra betydligt fler framöver ute i landet där Kikkis stora publik nog finns mer än i en storstad.

 

Första låt var Osby Tennessee, låten från årets Melodifestival och sedan kom countrylåten Singles Bar följd av nya Someone To Drive Me Home. Hon gick flera gånger tillbaka till låtar ur det Nashville-inspelade albumet Midnight Sunshine från 1984, härifrån fick vi The Star, Wasn´t That Love och Don´t Slam The Door. Den senare skriven av Anders Glenmark.

 

Andra låtar var Wagon Wheels, At The Border (Under ytan med engelsk text av Sulo), Mina Skor (Alf Robertsons låt), Jag trodde änglarna fanns (duett med Sulo) och Amazing Grace. Bra Vibrationer var den enda låten ur Kikkis schlager-repertoar om man inte räknar in den allra sista Cowboy Yoddle Song dit. Se komplett låtlista nedan.

Sulo och Idde fick varsina egna nummer mitt i konserten. Båda låtar som  finns inspelade på ett album med den grupp de två bildat ihop med Stefan Bellnäs, The Piggyback Riders. De har också spelat ute och kompade Chris Spedding på en konsert i Malmö ifjol.

 

Sammantaget 85 minuter med avspänt och skönt självironiskt mellansnack från en sångerska med verklig rutin och som fått en nytändning med sitt nyare material som blandades fint med många countrylåtar.

 

Låtlista


Osby Tennessee

Singles Bar

Someone To Drive Me Home

The Star

Not Exactly Nashville

Hard Country

Jag trodde änglarna fanns

Keep Your Heart Alive  (Sulo och bandet)

There´s Nothing Left In Me (Idde och bandet)

Amazing Grace

Mina skor

Wasn´t That Love

Don´t Slam The Door

Bra vibrationer


Not About Me Anymore

Wagon Wheeels

Cowboy Yoddle Song

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *