Rebecka Törnqvist med sitt nya sound i klubbmiljö på Nefertiti

Rebecka Törnqvist kom till Nefertiti onsdagen 21 mars. Hon hade med sig Margareta Bengtson på harpa/sång, Per Texas Johansson på diverse klarinetter, Johan Lindström på gitarr, pedal steel och piano och Konrad Agnas på trummor. Ett väldigt sammanspelt och kompetent band.

Leif Wivatts foto.

Hennes senaste album Home Secretary kom ut i september och har en drömsk och organisk ljudbild. Det var också så stämningen blev under konserten som gick i ett enda set på cirka 80 minuter innan extranumret Tremble My Heart. Den senare den enda tillsammans med Mary,Mary ur hennes äldre repertoar.

Leif Wivatts foto.

Bland låtar som stack ut var Sidewalk Signs och Rosemary & Mathematics. I publiken cirka 200 personer.

Se två kortare filmklipp på mitt Instagram.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *