Energisk punk med the Professionals på Taubescenen – Torsdag 31 maj 2018

Punkrock så det stod härliga till blev det med The Professionals från London på Lisebergs Taubescen torsdag kväll 31 maj. Ett band som först existerade 1979-1982 och då leddes av Sex Pistols-medlemmarna Steve Jones och Paul Cook. Den senare återbildade bandet 2015. De har gett ut ett album sedan dess och har fullt upp med spelningar nuförtiden.

 

Basisten Paul Myers var med redan när gruppen fanns första gången kring 1980. Nu kompletterades de två Paul av en stark sångare/gitarrist i Tom Spencer – född 1967 och tidigare sångare i banden Yo-Yos och Loyalties – och på lead guitar Chris McCormack, med meriter från 90-talsbandet 3 Colours Red.

 

Denna soliga kväll fanns bara knappa 300 personer på plats och vi fick ett energiskt set på 70 min med en hel del bra melodiös punk. Korta och snärtiga låtar där de som stack ut var deras första två singlar Just Another Dream och 1-2-3. Den senare sist i ordinarie set. Den i sommar 62-årige Paul verkade i finfin form, han var igång rejält hela tiden och bidrog med riviga backing vocals på i stort sett alla refränger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *