Whitney Rose i toppform med briljant band uppe i Pusterviks matsal med Pat Reedy som förband – Måndag 4 juni 2018

Whitney Rose tillbaka till samma spelplats som för tretton månader måndagen 4 juni 2018. De kom till Pusterviks matsal och det var välfyllt med publik. Backad av fyra musiker varav tre från den 32-åriga kanadensiskans nya hemstad Austin.

Gitarristen med twang i Duane Eddy-stil var inte samma som sist utan Mike Molnar, som spelat i bandet the Bellfuries bl.a. Han gjorde bl.a en fin Sleepwalk som första extranummer och var allmänt suverän. På gitarr även Devan Jones med meriter från flera band. På bas återfann Andrew Pachecho medan trummisen var från Italien och jag uppfattade det som att han hette Piers eller liknande.

Jag frågade Whitney efteråt om det var samma band som förra året, “pretty much” svarade hon och kanske var det bara kanadensaren Wiliiam Meadows som var utbytt mot Mike Molnar, Hur som helst var det en fantastiskt bra konsert denna första Sverige-giget på en ång Europaturné.

Retro-country med 60-talspop-stuk var vad vi fick. Hon startade med Harper Valley P.t.a. Sedan egna låtar plus en halvtimma in Suspicious Minds. Även covers av That’s How I Got To Memphis och You Don’t Own Me och på den senare visade Whitney upp sådan intensitet att jublet blev extra stort efter den. Låten innan den var kanske allra bäst , egna Trucker´s Funeral .

Whitney har en stark, klar och skön röst i stil med Patsy Cline eller varför inte Linda Ronstadt. Stark utstrålning i en imponerande ikväll med bara bra låtar. Sedan sist har hon gett ut albumet Rule 62, producerat av Raul Malo.

Vi fick 1 tim 15 m Slutade med Two More Bottles Of Wine. Se låtlista längst ned. Att de dessutom hade med sig senaste utgåvan av fina Texas Music till salu gjorde kvällen extra bra. En favorittidskrift som inte går att prenumerera på från Europa. Har köpt ett 10-tal nummer från Austin-resor och den är toppen.

Förband i 45 minuter var  Pat Reedy & the Longtime Goners från Nashville. Upptempo country med steel guitar i varje låt. Pat var avspänd  och hade sköna små mellansnack. Låtarna var alla skrivna av Pat och det var helt okej men ingen låt stack riktig ut. Medlemmar i bandet var Leo Lindahl på steel guitar, John Miller på bas och Ryan Elwell på trummor.

Pat Reedy & the Longtime Goners Pustervik 4/6-18

Låtlistor med tack till Bo Olsson

……………………………………….

Whitney Rose

———————————

Harper Valley P.T.A.
My Boots
Three Minute Love Affair
You´re A Mess
Arizona
Analog
You Don´t Scare Me
Suspicious Minds
Better To My Baby
Wake Me In Wyoming
Couldn´t Leave You If I Tried
That´s How I Got To Memphis
Can´t Stop Shakin´
Trucker´s Funeral
You Don´t Own Me
Time To Cry
ENCORE:
Sleepwalk
I Don´t Want Half ( I Just Want Out)
Two More Bottles Of Wine

Pat Reedy & the Longtime Goners


Bloodshot Heart
Lucky I´m Alive
Burgundy In The Rain
Funny Thing About A Hammer
You Don´t Have To Tell Me Again
Nashville , TE At 3 AM
Same To Me
Losing Side
That´s All There Is (And There Ain´t No More)
True Blue
Tallest Man In Tennessee
Make It Back Home
Turn Light Low

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *