Hollywood Vampires på Liseberg inför 15 000 drygt – Onsdag 6 juni 2018

Hollywood Vampires kom till Lisebergs stora scen en solig och varm nationaldag 6 juni. Den här hobbygruppen leds av Alice Cooper flankerad av gitarristerna Johnny Depp och Joe Perry med fyra man ytterligare bakom sig.

På gitarr/sång Chris Wyse, keyboards/sång  Buck Johnson, gitarr/bas/sång Tommy Henriksen samt på trummor Glen Sobel.

Alice är ännu upp i åren en scenartist och sångare av rang. Han stod på samma scen även förra sommaren med sitt eget band där även Henriksen fanns med. Den här kvällen fick vi några av hans egna paradnummer där I´m Eighteen var en absoluta höjdpunkt och School´s Out var en mäktig avslutning.

Joe Perry är förstås skicklig gitarrist och fick till fina solon, men huruvida Johnny Depp verkligen kan spela är svårt avgöra. Troligen täcker de andra upp en hel del för att få den ljudbild gruppen vill ha.

Johnny Depp var iallafall verkligt på bettet konserten igenom och låten han sjöng People Who Died hade många ord som han vräkte ur sig på ett engagerat sätt. Mycket av den dåliga kritik bandet fick redan vid förra Sverigebesöket på Gröna Lund 30 maj 2016 bottnar nog i att vissa stör sig på just Depp.

I dryga 90 minuter fick vi här classic rock med bra ljud efterhand. Starten var lite grötig där den annars fina låten 7 And 7 Is nästan inte gick känna igen.

Deras spelglädje gjorde spelningen klart godkänd. Bland det bästa var fina covers av Break On Through, Baba O’Riley och Train Kept A-Rollin  samt Chris Wyse sånginsats i Ace Of Spades. Se låtlista nedan.

Låtlista
—————-
1. I want my now
2. Raise the dead
3. I got a line on you (Spirit-låt)
4. 7 and 7 is (Love-låt)
5. My dead drunk friends
6. Five to one/Break on through (to the other side)(The Doors-låtar)
7. The jack (AC/DC-låt)
8. Ace of spades (sång Chris Wyse)
9. Baba O’ Riley (The Who-låt)
0. As bad as I am
11. The boogieman surprise
12. I’m eighteen
13. Combination (Aerosmith-låt, sång Joe Perry)
14. People who died  (Jim Carroll Band-låt, sång Johnny Depp)
15. Sweet Emotion (Aerosmith-låt)
16. Bushwackers
17. Heroes (Bowie-låt)
18. Train kept a-rollin’
Extranummer
19. School’s out/Another brick in the wall
l

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *