Sarah Shook & the Disarmers i fin energisk countryrock på Taubescenen – Onsdag 13 juni 2018

Countryrock med Sarah Shook & the Disarmers bjöds det på vid Lisebergs Taubescen onsdagen 13 juni. Bra tryck och energi med bara originallåtar skrivna av Sarah.

Sarah flyttade till North Carolina 2005 där hon för sju år sedan startade ett band ihop med rutinerade gitarristen Eric Peterson (bild ovan) , som bl.a spelat med the db´s på turné i Skandinavien 1988. Gruppen har skivkontrakt med Bloodshot Records i Chicago där nu deras andra album Years kom tidigare i år. Uppföljare till Sidelong från 2015.

Den nu 32-åriga Sarah har en skön scenstil där hon står med en med en gammal Gretsch och spelar rivig kompgitarr. Kanske inte texterna gick fram i de allra rivigaste numren men desto klarare när pedal steel-gitarristen Phil Sullivan fick mer plats i lite lugnare countrylåtar. Bandet kompletterades av trummisen John Howie Jr. och basisten Aaron Oliva.

Sarah berättade efter konserten för mig att både trummis och steelgitarrist var helt nya för dem inför den här turnén. Nu är bandet ute på sin första Europaturné och detta var den 30; e spelningen under maj-juni. Hon hade äntligen också vågat säga upp sitt halvtidsjobb och nu satsades det på musiken.

Vi var kanske 250-300 i publiken som högst och vi fick 65 minuters konserttid.

 

Setlist med tack till Bo Olsson

———————————–
Good As Gold
Heal Me
Parting Words
Fuck Up
No Mistakes
Road That Leads To You
Nothing Fells Right, Doing Wrong
Lesson
Damned If I Do, Damned If I Don´t
Keep The Home Fires Burning
Over You
Sidelong
The Bottle Never Lets Me Down
What It Takes
Dwight Yoakam
New Ways To Fail
———————-:
The Nail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *